Acţionarii Generali au aprobat majorarea participaţiei la PAID

Grupul de iniţiativă pentru înfiinţarea Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor (PAID) a propus ca asiguratorii care vor să încheie asigurări obligatorii de locuinţe să participe la capitalul social al PAID cu cel puţin 250.000 euro.

„Se aprobă participarea Generali Asigurări la Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) cu cel puţin cota minimă stabilită de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor sau a Grupului de iniţiative pentru constituirea PAID, cu o participaţie maximă de 500.000 euro, chiar dacă aceasta va depăşi 1% din capitalul PAID şi împuterniceşte Directoratul în vederea stabilirii nivelului optim necesar al acestei participări”, se spune în document.

În şedinţa din 30 aprilie, acţionarii au decis participarea Generali Asigurări la PAID cu 1% (120.000 euro) din capitalul social al acestui pool, care va fi de cel puţin 12 milioane euro.

Asigurarea obligatorie a locuinţelor acoperă riscul de cutremur, alunecări de teren ori inundaţii, pentru fiecare construcţie cu destinaţia de locuinţă.

Secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), Radu Stancu, a declarat la sfârşitul lunii mai că legea asigurării obligatorii a locuinţelor ar putea intra în vigoare de la 1 ianuarie 2010, dată de la care proprietarii trebuie să contracteze poliţe.

Conform legii, participaţia maximă a fiecărui asigurator la PAID nu poate depăşi 15% din capitalul Pool-ului.

Suma maxim asigurată este de 20.000 euro pentru locuinţele de tip A şi de 10.000 euro pentru locuinţele de tip B. Prima obligatorie este de 20 euro în cazul locuinţelor tip A şi de 10 euro în cazul locuinţelor tip B.

Transferul asigurărilor de viaţă de la Ardaf(ARDF), lăsat la latitudinea conducerii

În aceeaşi şedinţă, acţionarii Generali Asigurări au decis ca directoratul Generali Asigurări să analizeze procesul de transfer al portofoliului de asigurări de viaţă al Ardaf (ARDF), companie controlată indirect de Generali PPF Holding, către Generali Asigurări. În cazul în care toate condiţiile sunt îndeplinite, directoratul poate transferul.

„Se decide delegarea către Directorat a competenţei de analiză a portofoliului de asigurări de viaţă, precum şi constituirea documentaţiei, conform prevederilor legale şi a normelor Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor şi, dacă toate condiţiile sunt îndeplinite, de a aproba transferul portofoliului de viaţă de la Ardaf la Generali Asigurări”, potrivit hotărârii AGA.

Pe ordinea de zi a AGA era trecut un punct prin care se cerea aprobarea transferului portofoliului de asigurări de viaţă al Ardaf către Generali Asigurări şi, în cazul unei decizii pozitive a acţionariatului, împuternicirea directoratului companiei pentru a îndeplini formalităţile aferente transferului de portofoliu.

În primul trimestru din acest an, Ardaf a înregistrat prime brute subscrise de 92,1 milioane lei (21,6 milioane euro), în scădere cu 38,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În perioada analizată, compania a înregistrat prime brute subscrise de 91,94 milioane lei pe segmentul de asigurări generale, în timp ce afacerile pe segmentul de asigurări de viaţă au fost nesemnificative, de doar 191.690 lei.

Compania Ardaf este controlată indirect de grupul Generali PPF Holding BV, prin Iberian Structured Investments IBV.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed