Activitate fără precedent a aviaţiei militare nord-coreene

Numărul misiunilor de zbor „se află la un nivel fără precedent”, a declarat o sursă militară de la Seul pentru agenţia sud-coreeană Yonhap. Aproximativ 700 de zboruri au fost efectuate în Coreea de Nord de avioane de luptă şi elicoptere militare luni, prima zi a manevrelor comune din Coreea de Sud, a declarat sub protecţia anonimatului această sursă.

 

Ministerul sud-coreean al Apărării a refuzat să confirme aceste informaţii, dar a repetat că Phenianul efectua exerciţii interarme înaintea manevrelor, la nivelul întregului teritoriu nord-coreean.

 

Manevrele Seul-Washington sunt în mare parte virtuale, dar mobilizează câteva mii de militari, şi anume aproximativ 10.000 sud-coreeni şi aproximativ 3.500 americani. Statele Unite, aliatul Coreei de Sud, are 28.500 de militari staţionaţi în sudul peninsulei.


Seulul a anunţat miercuri că telefonul roşu, care asigură o legătură între forţele armate ale celor două ţări surori şi inamice, nu funcţionează în continuare. Linia de urgenţă între cele două Guverne a fost întreruptă luni, iar Phenianul nu mai răspunde apelurilor Seulului.

 

Tensiunile sunt foarte puternice, de mai multe zile, în această regiune. Phenianul a denunţat un acord de armistiţiu ce punea capăt Războiului Coreei în 1953, agitând ameninţarea unui „război termonuclear” şi avertizând Washingtonul că se expune unei „lovituri nucleare preventive”.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed