x


  • EUR
    4.8743
    USD
    4.0259
string(14) "moneyamppeople"

Actorul Constantin Petre s-a stins din viață. Nea Bombi și-a adus aportul la zeci de filme de referință din cinematografia românească

S-a stins din viață Constantin Petre, actor și tehnician cu o carieră de peste 40 de ani în slujba filmului. Fost pirotehnist și specialist în efecte speciale, înainte să ia rolurile în serios, Petre Constantin și-a adus contribuția la realizarea celor mai importante scene de război din cinematografia românească.

Autor: Florian Gheorghe | Sursa: Money.ro | Publicat: 05.01.2021, 11:35

Nea Bombi, zugravul șef dintr-o populară și amuzantă serie de reclame la vopsea lavabilă filmate cu Andi Vasluianu, a obținut ”Premiul special” la cea dea XI-a ediție a Premiilor Gopo din 2017.

Gabriel Coveșeanu este infectat cu COVID-19. Prezentatorul Pro TV a intrat în direct din izolare!

Până să joace în geniale pelicule precum ”Despre oameni și melci”,  Constantin Petre, care s-a stins din viață la 72 ani,  a colaborat cu regizorul Sergiu Nicolaescu la mari producții precum: ”Mihai Viteazul” (1970) ori ”Noi, cei din linia 1” (1985), ”Mircea” (1989) ori ”Punctul 0” (1996). De asemenea, ”Toamna Bobocilor”, ”Misterele Bucureștilor”, ”Vifornița” și e află pe genericele a zeci de producții internaționale filmate în România, amintim Lurking Fear’ (regia C. Courtney Joyner, 1994); „Huntress: Spirit of the Night’ (regia Mark S. Manos, 1995); ”Demon in the Bottle’ (regia Randall William Cook, 1996); ”Captain Conan’ (regia Bertrand Tavernier, 1996); ”Johnny Mysto: Boy Wizard’ (regia Jeff Burr, 1997); ”The Secret Kingdom’ (regia David Schmoeller, 1998); ”Straight into Darkness’ (regia Jeff Burr, 2001) ori  ”Modigliani’ (regia Mick Davis, 2004).

În ultimii ani, nea Bombi a fost întâlnit prin intermediul micilor ecrane prin rolul meșterului zugrav din reclamele la vopsea lavabilă în care a jucat alături de bunul său prieten Andi Vasluianu. Serie de spoturi publicitare care s-au dovedit un serial amuzant.

Ea este singura româncă din clasamentul celor mai bogate femei din America prin forțe proprii! Este înaintea Rihannei ori Beyonce