AcasăActualitateAcuzații dure la adresa lui Alexandru Rafila: A mai dat 1 milion...

Acuzații dure la adresa lui Alexandru Rafila: A mai dat 1 milion de euro la OMS

Acuzații fără precedent la adresa lui Alexandru Rafila. Deputatul USR Emanuel Ungureanu spune că în contractul încheiat de Ministerul Sănătăţii (MS) cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) este alocat un buget de 1 milion de euro pentru consultanţă referitoare la revizuirea legislaţiei din domeniu printr-o ordonanţă de urgenţă.

“Iată ce scrie în contractul de consultanţă între Rafila şi OMS! Rezultat 3.1 – ‘Revizuirea legislaţiei privind cadrul strategic pentru reforma managementului serviciilor de sănătate şi al resurselor umane’. Sună pompos nu?
Buget alocat: 998.550 euro – încă 1 milion de euro către OMS dat de Rafila. Ce credeţi că va face OMS pentru aceşti bani? Vă ţineţi bine? Va elabora un ‘text de lege’ pentru modificarea Legii 95/2006 prin ordonanţă de urgenţă şi va face criterii de competenţă, pentru ocuparea funcţiilor de conducere din sănătate (pe care oricum Rafila le numeşte politic, ca la Spitalul Judeţean Timişoara) precum şi criterii de calitate pentru formare în managementul serviciilor de sănătate (pentru care avem o altă instituţie care se numeşte Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare)”, afirmă deputatul Ungureanu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Totodată, parlamentarul USR subliniază că ministrul Rafila este şi deputat şi membru al Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor, fiind deja plătit de statul român să iniţieze legi cu privire la domeniul sanitar.

“Aşadar, Rafila, deputat, membru al comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor, plătit de statul român să iniţieze legi şi să îmbunătăţească cadrul legislativ în domeniul sanitar, aruncă 1 milion de euro, pe consultanţă, către unii care nu ştiu mai nimic despre legea 95/2006 şi problemele reale ale sistemului nostru medical. 1 milion de euro pentru 15-20 pagini scrise frumos la calculator pentru o ordonanţă de urgenţă (a câta oare în sistemul sanitar) care va fi modificată oricum de Parlament. 50.000 euro/pagină scrisă”, mai afirmă Emanuel Ungureanu.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.