CRIZĂ fără precedent în Marea Britaine. Populația ar putea fi obligată să aleagă între mâncare și încălzirea locuinței

Marea Britanie se confruntă cu o criză fără precedent, iar ce este mai rău ar putea urma din această toamnă. Un lider NHS avertizează cu privire la efectele actualei situații economice.

Marea Britanie s-ar putea confrunta cu o „criză umanitară” și cu un risc fără precedent de a se înregistra mai multe decese cauzate de frigul din case în această iarnă, a avertizat astăzi un lider al NHS.

Matthew Taylor a declarat că oamenii „ar putea fi nevoiți să aleagă între a renunța la mese pentru a-și încălzi casele și a trăi în condiții reci, umede și foarte neplăcute” dacă nu se oferă mai mult ajutor pentru facturile la energie.

Directorul executiv al Confederației NHS a mai spus și că serviciul de sănătate este deja sub presiune și că sunt abia în luna august, arată Aleph News.

„Cercetările sugerează că eșecul oamenilor de a-și încălzi casele, face ca frigul să contribuie la aproximativ 10.000 de decese suplimentare într-un an. Acum, acesta este un an normal. Știm că presiunile vor fi mult mai mari asupra oamenilor.

Și dacă nu facem ceva pentru a-i ajuta pe oameni cu costurile energiei, va exista un număr fără precedent de oameni care nu-și vor putea încălzi casele. Așadar, acest lucru va avea un efect major în ceea ce privește faptul că oamenii vor fi mai bolnavi, dar și în creșterea cererii în serviciile de sănătate”, a punctat acesta.

De cealaltă parte, expertul în economisirea banilor, Martin Lewis, a avertizat că facturile vor depăși 3.600 de euro în octombrie și 4.200 de euro în ianuarie.

Truss a declarat că va reduce cu 159 de euro pe an taxele ecologice și va reduce asigurările naționale, dar acest lucru valorează mai puțin de un euro pe săptămână pentru un lucrător cu salariul minim.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri