x


  • EUR
    4.7538
    USD
    4.2013
string(4) "auto"

ADIO, Broscuța! Volkswagen a făcut anunțul

Volkswagen este pe punctul de a înceta producţia maşinii Beetle, mai bine cunoscută de mulţi şoferi ca „Broscuţa”. În timp ce au existat zvonuri despre o versiune electrică a vehiculului iconic, compania spune că maşina nu va fi făcută.

Author: Mihai Voican | Sursa: Adevarul | Publicat: 13.03.2018, 9:05

Informaţia a fost dezvăluiră de directorul de cercetare şi dezvoltare din cadrul VW, Frank Welsch, care a declarat în timpul Salonului Auto de la Geneva că Volkswagen Beetle va ieşi din producţie şi nu vor mai exista noi variante. Volkswagen Beetle, o maşină în stil retro, va fi înlocuită de conceptul electric VW ID Buzz, care va fi singura maşină retro din gama de produse a mărcii germane.

Beetle, un vehicul rotund distinctiv, a făcut parte din scena auto începând cu anul 1938. A fost lansat în anii ’40 şi a devenit o parte a culturii pop în anii 60 şi 70, când era practic imposibil să conduci printr-un cartier fără să-l fi văzut parcat pe cel puţin o cale de acces. Beetle a mai fost scos din producţie înainte. VW a mai încheiat producţia şi în anul 2003, dar a adus maşina înapoi în 2011. Potrivit lui Welsch, „două sau trei generaţii sunt de ajuns” pentru Beetle. El a adăugat că maşina „a făcut istorie, dar nu poţi face de cinci ori un Beetle nou”. Oficialul VW nu a oferit o dată pentru momentul în care compania va scoate ultima maşină Beetle din linia de asamblare.