AcasăEconomieAdministratorul judiciar al societăţii de termoficare Colterm a scos de la masa...

Administratorul judiciar al societăţii de termoficare Colterm a scos de la masa credală Primăria Timişoara / Primarul Dominic Fritz anunţă că se va adresa instanţei

Potrivit , Consorţiul condus de Alfa & Quantum Consulting SRL, care este administrator judiciar al companiei de termoficare Colterm din Timişoara, societate aflată în insolvenţă, a admis puţin peste 400 de milioane de lei creanţe, faţă de peste 500 milioane de lei, cât s-a solicitat iniţial de către diferite companii sau instituţii. 

Primăria Timişoara, care susţine că are de recuperat aproximativ 90 milioane de lei, figurează pe lista admisă de creanţe cu zero lei. În schimb, în document se arată că Primăria Timişoara are de plătit către Colterm peste 21 milioane.  

Cea mai mare datorie a Colterm SA este către ANAF – 180.240.844 lei, pe următoarele locuri fiind Administraţia Fondului de Mediu – 106.862.633 lei (amenda pentru necumpărarea certificatelor de poluare – n.r.), E.ON Energie România SA – 74.032.533,47 lei. Printre cei care au de recuperat sume importante de la Colterm SA se mai numără Aquatim SA – 12.833.998,75 lei, Direcţia Fiscală a Municipiului Timişoara – 3.250.939,76 lei,  OTP Bank – 2.914.554,17 lei, Electrica Furnizare – 2.520.449,97 lei, Enel Energie – 1.828.348,75 lei, potrivit pressalert.ro. 

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, anunţă, într-un comunicat de presă, că se va adresa instanţei de judecată. 

”Decizia consorţiului condus de Alfa & Quantum Consulting SPRL, administratorul judiciar al Colterm, de a elimina Timişoara, reprezentată de Primărie, de la masa credală în procedura insolvenţei este absurdă şi inexplicabilă. Primăria Timişoara plăteşte, pentru Colterm, din banii timişorenilor datorii din trecut pe care este absolut normal ca administratorul judiciar să le recunoască. Primăria Timişoara va contesta în instanţă această decizie”, transmite Fritz. 

Acsta susţine că Primăria Timişoara depune eforturi zi de zi pentru a ţine această companie pe linia de plutire.  

”Astăzi, de exemplu, au fost viraţi 7,1 milioane de lei – o sumă enormă şi care reprezintă un efort uriaş al oraşului – pentru ca societatea să poată să achiziţioneze în continuare combustibil. În aceste condiţii, eliminarea Primăriei Timişoara de la masa credală este pe cale să producă prejudicii majore oraşului şi demonstrează faptul că mizele sunt altele decât bunul mers al sistemului de termoficare şi interesele timişorenilor”, a mai transmis primarul din Timişoara.  

 

 

 

Ultimele Articole