AcasăEconomieAdrian Câciu, despre măsura privind amânarea creditelor: Românii se vor duce la...

Adrian Câciu, despre măsura privind amânarea creditelor: Românii se vor duce la bancă cu o declaraţie pe proprie răspundere că le-au crescut cheltuielile în ultimele 3 luni, cu 25% / Nu este o măsură pe care să o faci dacă poţi să îţi plăteşti ratele

Ministrul Finanţelor a spus despre amânarea ratelor că ”românii se vor duce la bancă cu o declaraţie pe proprie răspundere că le-au crescut cheltuielile, în ultimele 3 luni, cu 25% faţă de o perioadă similară din anul anterior”.

”Evident că trebuie să ia în calcul că pot beneficia de această amânare a ratelor numai că, la final, vor trebui să plătească ratele care au fost amânate şi evident dobânda acumulată”, a precizat Câciu.

El a mai menţionat că o altă facilitate care există este pentru cei care sunt beneficiarii programului Prima Casă şi Noua Casă, unde dobânda nu se capitalizează.

”Oricare dintre cetăţeni care într-adevăr are o problemă, nu este o măsură pe care să o faci dacă poţi să îţi plăteşti ratele, cel mai bine ar fi să poţi să îţi plăteşti ratele şi dacă se poate să treci la o dobândă fixă pentru următoarea perioadă, pentru că dobânzile vor mai creşte, nu mă ascund să spun lucrul acesta”, a arătat el.

Ministrul a mai arătat că ”nu trebuie să ai o cerere de refinanţare în curs, sau o restructurare de credit în ultima perioadă, ca să poţi beneficia de această măsură”. 

Ultimele Articole