x


  • EUR
    4.8573
    USD
    4.1038
string(11) "actualitate"

Adrian Marinescu dă cea mai bună veste despre coronavirus: Cazurile vor scădea în următoarea perioadă

Doctorul Adrian Marinescu vine cu noi vești pentru români privind evoluția cazurilor de coronavirus din țară.

Autor: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 31.07.2020, 18:57

Potrivit acestuia, dacă se respectă strict măsurile de igienă și protecție, în aproximativ două săptămâni se va putea observa o îmbunătățire semnificativă.

Totodată, medicul infecționist a precizat că nu putem vorbi de o îmbunătățire „peste noapte”, dar, dacă masca purtată corect este respectată alături de toate celelalte măsuri, în două săptămâni, situația se va schimba.

„Există un consens la nivel mondial. Masca purtată corect devine o barieră, atât pentru cel infectat care nu transmite, cât și pentru cel care vrea să prevină. Dacă e purtată corect, vorbim de masca chirurgicală, și de câte ori e nevoie, reprezintă cea mai bună măsură de prevenție și poate să ducă într-un interval scurt de timp la o îmbunătățire. Și nu spun că lucrurile se vor întâmpla peste noapte. Nici eu nu cred că în zilele următoare vor fi schimbări în bine, n-ar avea când”, a spus dr. Adrian Marinescu potrivit DCNews.

„Dar dacă toate măsurile devin o rutină, probabil că în două săptămâni am putea să avem un echilibru față de ceea ce avem acum”, a mai spus medicul primar.

În ceea ce privește bilanțul recor de infectări, medicul speră la ce e mai bun și la o ameliorare a situației.

„E mai mult decât alarmant că jumătate din locuri de la ATI sunt ocupate. Să vedem ce se va întâmpla în următoarele săptămâni. Să sperăm ca acest stop-joc și măsurile luate în ultimul timp, vor avea efecte. Luna august va fi foarte grea dacă mergem pe aceeași creștere. Măsura purtării măștilor de protecție în spații deschise este una cu siguranță eficientă.

Și înainte se spunea că nu purtăm mască în spațiile deschise, atunci când putem asigura o distanțare corespunzătoare. Dacă vorbim de o zonă aglomerată fără distanțare, masca trebuie purtată de acum o lună, două, trei. Acum vine obligativitatea”, a spus mediul la Digi 24.