Adrian Neacşu, trimis în judecată

Potrivit unui comunicat al DNA transmis joi AGERPRES, Adrian Neacşu a fost deferit justiţiei pentru participaţie improprie la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, fals intelectual, participaţie improprie la infracţiunea de uz de fals, şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, toate în formă continuată.

 

În acelaşi dosar, a fost deferit justiţiei Angel-Gabriel Roşca, fost conducător auto în cadrul CSM.

 

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, în cursul lunilor iulie, septembrie, octombrie, noiembrie şi decembrie 2012, inculpatul Neacşu, în calitate de judecător, membru ales al Consiliului, a încasat nejustificat de la CSM suma de aproximativ 67.000 lei, reprezentând venituri din salarii şi asociate (din care diurnă de detaşare în sumă de peste 13.000 lei), aferente unui număr de 48 de zile în care a absentat nemotivat de la serviciu.

 

DNA susţine că magistratul a beneficiat de plata integrală a acestor drepturi de natură salarială şi asociate pe baza a 10 documente justificative falsificate de inculpat – foi colective de prezenţă şi cereri pentru plata cheltuielilor de diurnă de detaşare.

 

„În aceeaşi perioadă, inculpatul Roşca a încasat în mod nejustificat suma de peste 7.600 lei, reprezentând drepturi de natură salarială şi asociate (venitul brut şi contribuţiile sociale datorate de angajator) pentru cele 55 de zile în care a absentat nemotivat de la serviciu. În vederea obţinerii acestor bani, inculpatul Roşca a falsificat mai multe documente justificative, respectiv 55 de file din condica de prezenţă şi 71 foi de parcurs ale autovehiculului din dotare. De asemenea, ca urmare a depunerii, la compartimentele de specialitate, a foilor de parcurs false, Angel-Gabriel Roşca a creat în dauna CSM un prejudiciu în sumă de aproape 6.000 lei, reprezentând contravaloarea combustibilului folosit în interesul său şi al inculpatului Neacşu”, se arată în comunicat.

 

Consiliul Superior al Magistraturii s-a constituit parte civilă în procesul penal cu sumele reţinute cu titlu de prejudiciu pentru cei doi inculpaţi.

 

În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor imobile aparţinând ambilor inculpaţi.

 

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed