Afacerea genială făcută de doi frați. „Primele produse le-am dat prietenilor, abia mai târziu au venit și vânzările”


În comuna Poplaca din Sibiu, familia Muntean se evidențiază prin reușita afacerii lor. Inițial fondată de părinții lor, Maria și Ion Muntean, afacerea a fost preluată cu pasiune de către cei doi fii, Claudiu și Gabriel. Ei relatează că au început prin a oferi produsele lor prietenilor, iar abia mai târziu au început să vândă.

Familia Muntean a creat un mediu propice pentru cultivarea ciupercilor, asigurând calitatea și diversitatea produselor lor. Pe lângă ciupercile pleurotus, ciupercăria lor reușește să obțină venituri și din producția de compost.

Afacerea lor implică și gestionarea cu succes a producției de compost, iar recent au început să comercializeze și ciuperci murate.

Ciupercăria din Poplaca este o poveste de succes ce a început în 2023. Cu o carte despre ciuperci ca ghid, Ion Muntean a început producția artizanală anul trecut. El își amintește că inițial și-a oferit recolta de ciuperci prietenilor apropiați. Succesul a venit treptat, dar constant.

Cei doi băieți ai lor au preluat responsabilitățile afacerii cu ciuperci. În prezent, producția se desfășoară pe o suprafață de 500 de metri pătrați, pe trei nivele, și aduce o recoltă anuală de 25 de tone de pleurotus. Mai mult de jumătate din producție este vândută în sectorul HORECA, iar restul este direcționat către depozitele de legume-fructe.

„Pe lângă ciupercile vrac și ambalate, am venit și cu ideea de a produce ciuperci pasteurizate murate. Ideea a apărut într-o vară când vânzările de ciuperci proaspete au fost mai slabe, așa că am decis să procesăm excedentul. Produsul este pasteurizat, nu conține conservanți și este făcut doar din apă, ciuperci, oțet, sare și condimente,” a explicat Ana Muntean.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed