Aici chiar merită să munceşti! Lista ţărilor cu impozit zero pe venit

Cele 8 state sau teritorii autonome care folosesc acest sistem atractiv pentru specialiştii străini sunt Emiratele Arabe Unite, Qatar, Oman, Kuweit, Bahrein, Bahamas, insulele Bermude şi insulele Cayman, potrivit unui studiu realizat de KPMG.

 

La capătul opus, cele mai mari cote de impozitare pe veniturile persoanelor fizice sunt percepute în Suedia (56,6%), Danemarca (55,4%) şi Olanda (52%). Alte state au un nivel de taxare pe salarii şi alte venituri de 50% – Japonia, Marea Britanie, Austria şi Belgia.

 

Cu cota unică de 16%, România nu este foarte rău plasată în clasamentul general, însă pierde în faţa unor competitori regionali cum ar fi Bulgaria (10%) şi Cehia (15%).

 

Potrivit studiului KPMG realizat pe un eșantion de 96 de ţări, mai puțin de 15% dintre state au operat schimbări în 2011 în privința cotelor de impozit pe veniturile persoanelor fizice.

 

„Deși în 2011 au existat numeroase discuții privind cotele de impozit pe veniturile persoanelor fizice, în contextul în care multe economii încă încearcă să facă față preocupărilor privind îndatorarea şi se află la granița dintre recuperare şi recesiune, aceste discuții nu s-au concretizat în prea multe modificări la nivelul cotelor de impozitare – în special în marile economii ale lumii”, spune Mădălina Racoviţan, partener în departamentul taxe al KPMG România.

 

România a operat o modificare binevenită, potrivit KPMG, în privinţa reintroducerii plafonului pentru contribuțiile sociale la nivelul de cinci ori salariul mediu brut pe economie. Acest lucru plasează România pe o poziție mai bună faţă de anul trecut în clasamentul la nivel global şi este un stimulent util pentru atragerea de manageri talentați în România.

 

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed