tbi bank a obţinut un profit net de 11,3 milioane euro în primul trimestru din acest an, cu aproape 40% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Activele totale au crescut cu 35%, la 1,57 miliarde de euro

”tbi bank a obţinut un profit net de 11,3 milioane euro în primul trimestru din acest an, arată rezultatele financiare consolidate neauditate – cu aproape 40% mai mult decât profitul de 8,2 milioane de euro raportat în aceeaşi perioadă a anului trecut. Pe parcursul primelor trei luni din 2024, tbi a continuat să încheie parteneriate cu comercianţi, inclusiv din noi segmente de piaţă cum ar fi zona panourilor solare, iar acum soluţiile de plată ale companiei sunt disponibile în peste 26.000 de puncte ale partenerilor comerciali din  pieţele sale principale de operare – România, Bulgaria şi Grecia”, anunţă banca.

tbi bank a gestionat aproape 500.000 de cereri de finanţare în Bulgaria, România şi Grecia în primul trimestru din 2024, marcând o creştere de 33% faţă de aceeaşi perioadă din 2023. În primul trimestru al acestui an, banca a acordat 200.000 de credite în valoare de un sfert de miliard de euro, cu 21% mai mult faţă de aceeaşi perioadă din 2023. Creşterea se datorează contribuţiei segmentelor de retail în toate cele trei pieţe de operare.

tbi raportează o creştere de aproape 35% a activelor totale până la sfârşitul primului trimestru din 2024, ajungând la 1,57 miliarde de euro (de la 1,16 miliarde de euro la sfârşitul lunii martie 2023). Portofoliul de credite s-a ridicat la 1,1 miliarde euro, o creştere de 28% faţă de primele trei luni din 2023.

Venitul operaţional al tbi bank a crescut cu aproape 30%, până la 58 milioane de euro, în principal datorită unei creşteri de 36% a veniturilor nete din dobânzi. Acest lucru a permis ca profitul operaţional să ajungă la 40 de milioane de euro în primul trimestru al acestui an.

De asemenea, portofoliul de depozite al tbi bank a ajuns la 1,2 miliarde de euro la sfârşitul lunii martie 2024, depăşind cu mult performanţa pieţei şi demonstrând o creştere solidă de 37% faţă de sfârşitul primului trimestru din 2023. Principalul motor a fost portofoliul de depozite la termen din retail, unde creşterea a fost şi mai mare, de 45% faţă de martie 2023.

Creşterea cu 21% a cheltuielilor generale ale băncii, până la 27 de milioane de euro, a fost determinată în principal de investiţiile continue în tehnologie şi în soluţii de inteligenţă artificială pentru a sprijini dezvoltarea de noi produse pe toate pieţele.

„Continuăm să investim în produsele şi serviciile noastre, precum şi în mentalitatea concentrată pe inovaţie a angajaţilor noştri. Ne menţinem angajamentul de a oferi acces gratuit la servicii bancare şi finanţare clienţilor noştri din retail şi partenerilor noştri comerciali din Bulgaria, România şi Grecia. Fiind unul dintre pionierii serviciilor bancare digitale din regiune, modelul nostru este menit să susţină o creştere mai mare a afacerilor în anii următori”, spune Petr Baron, CEO of tbi fs.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed