ALERTĂ! CÎȚU l-a demis pe VOICULESCU!

0
2

Premierul Florin Cîțu a anunțat că, astăzi, 14 aprilie, i-a înaintat președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a lui Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății. Totodată, a decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a Andreei Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi.

 

Premierul Florin Cîțu s-a întâlnit în această dimineață cu vicepremierul Dan Barna, fiind extrem de nemulțumit de scandalurile în lanț din jurul Ministerului Sănătății.

 

Cîțu, nemulțumit de Voiculescu și Moldovan

Premierul Florin Cîțu este nemulțumit că secretarul de stat Andreea Moldovan, din Ministerul Sănătății, a trimis la publicare în Monitorul Oficial un ordin cu reguli mai dure pentru carantinarea localităților, au declarat pentru G4Media.ro surse politice.

 

Vlad Voiculescu, surprins de microfoane după ce i-a bruiat conferinţa lui Cîţu: ”Şi noi ce să facem?”

Ordinul de ministru al Sănătății care introduce noi criterii pentru carantinarea localităților, respectiv nivelul de testare pentru COVID, rata de incidență și de gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI, semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, a fost publicat marți în Monitorul Oficial.

 

Liberalii nu-l mai suportă pe VOICULESCU! ”Cer demiterea ministrului!”

 

Documentul introduce un punctaj pe baza unei grile. Municipiile și zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori pot intra în carantină dacă au minimum 60 de puncte, iar restul localităților dacă au minimum 70 de puncte. Pentru încetarea carantinei este prevăzut un singur criteriu, respectiv rata de incidență de sub trei cazuri la o mie de locuitori.

Premierul Florin Cîțu nu și-ar fi dat acordul pe ordin, conform unor surse guvernamentale.

Vicepremierul Dan Barna spunea, în schimb, că ordinul este firesc, tehnic și necesar.