Alertă de medicamente false în România! Poliția Română ne spune la ce să fim atenți

Poliția Română lansează un avertisment privind medicamentele false. S-ar părea că mai bine de 60% dintre români nu fac diferența între medicamentele reale și cele falsificate.

În acest sens, Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității, a demarat un studiu național, care scoate în evidență amploarea fenomenului de comercializare a medicamentelor și a suplimentelor alimentare contrafăcute, informează IGPR.

Studiul a vizat descrierea și analiza principalelor caracteristici și atitudini ale oamenilor privitoare la medicamentele și suplimentele alimentare comercializate prin intermediul internetului sau al altor surse decât cele oficiale.

Conform studiului, cei care vând astfel de medicamente se bazează atât pe nevoia oamenilor de a obține tratamente care sunt greu de procurat, cât și pe lipsa de resurse financiare ale acestora, promovând prețuri mai mici decât pe piața licită.

În acest sens, sursa citată precizează că farmaciile și plafarele sunt apreciate ca fiind surse sigure pentru achiziția de medicamente și suplimente alimentare.

IGPR ne recomandă să verificăm lotul, seria, dar și ambalajul și codul unui produs, dar și numărul autorizației, astfel încât să fim siguri că achiziționăm medicamente autentice și nicidecum false.

Informarea transmisă de Poliția Română

„Medicamentele și suplimentele alimentare neconforme pot avea efecte negative asupra sănătății dumneavoastră, de aceea este important să verificați elementele de siguranță ale acestora.

Fiți atenți la lotul, numărul seriei sau codul produsului, ambalajul și numărul autorizației de punere pe piață. Verificați dacă produsul se regăsește în Nomenclatorul medicamentelor pentru uz uman și cumpărați doar produsele a căror autenticitate este garantată. Manifestați prudență atunci când achiziționați medicamente și suplimente alimentare.

Cumpărați doar de la comercianți autorizați și doar de pe site-uri securizate, autentice. Informați-vă cât mai bine, din diferite surse de încredere și consultați un medic sau un specialist înainte de a utiliza astfel de produse.

Sesizați orice suspiciune în legătură cu site-ul sau produsele achiziționate și nu subestimați riscurile la care vă expuneți atunci când utilizați astfel de medicamente sau suplimente alimentare!”, adaugă IGPR.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed