ALERTĂ! Intrăm în logica medicinei de dezastre!

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, marți, că presiunea asupra sistemului de sănătate este evidentă și că nu mai vorbim de epidemiologie acum deoarece ”intrăm în logica medicinei de dezastre”. Ca atare, trebuie un management diferit față de măsurile de prevenție, mai spune șeful DSU.

 

Nicușor Dan o acuză pe Firea că a oprit plata banilor pentru persoanele cu handicap. Ce spune Firea

 

Coordonatorul Departamentului pentru Situații de Urgență a declarat că va fi necesară introducerea mecanismelor de lucru adaptate după medicina de dezastru.

 

„În același timp, acum ne confruntăm cu o situație care necesită aplicarea unor măsuri foarte bine calculate pentru a putea trata și asista numărul cel mai mare de pacienți posibil. Sistemul trebuie să se adapteze în acest sens.

Se ÎNCHID MALL-URILE? Anunț de la Guvern: Este ultima măsură

 

Asta înseamnă adaptarea sistemului și introducerea mecanismelor de lucru adaptate după medicina de dezastru. Rolul lor e tratarea celui mai mare număr posibil, pentru a face bine pentru cel mai mare număr posibil.

 

Sunt țări care au ajuns să ia decizii extreme: de la o anumită vârstă sau la o anumită condiție medicală să limitezi tratamentul. Asta e tot unul din conceptele medicinei de dezastre, dar e unul extrem, folosit când nu mai ai alte opțiuni”, a declarat Raed Arafat.

 

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed