ALERTĂ! Liviu Pop a fost audiat la DNA în dosarul Sorinei Pintea

Senatorul PSD de Maramureș Liviu Pop a fost audiat luni la DNA în dosarul în care Sorina Pintea este cercetată sub control judiciar pentru luare de mită.

 

Sebastian Hotca, avocatul acestuia, a precizat pentru HotNews.ro că Liviu Pop a fost citat de procurori și audiat în calitate de martor: „Vom merge de fiecare dată când procurorii o vor cere”.

 

În 28 februarie, când a fost reținută Sorina Pintea, fiul acesteia a postat pe rețelele sociale un mesaj în care a susținut că s-a întâlnit cu denunțătorul din dosarul de mită al mamei sale și că acesta ar fi spus că i-a dat mai multe tranșe de bani senatorului Liviu Marian Pop pentru ca aceștia să ajungă la fostul ministru al Sănătății.

 

Senatorul Liviu Marian Pop a negat acuzațiile că ar fi cerut bani de la denunțător și a susținut că nu a discutat niciodată despre bani cu Sorina Pintea.

 

De asemenea, el a spus că va formula plângere penală împotriva fiului fostului ministru al Sănătăţii Sorina Pintea, pentru a-i cere daune morale pentru „prejudiciul de imagine provocat de declaraţiile iresponsabile”. În ceea ce priveşte cele patru tranşe de bani despre care fiul Sorinei Pintea a spus că le-ar fi primit, Pop a replicat: „Nişte minciuni, mă puneţi să comentez nişte aberaţii? În instanţă să arate şi mesajele şi toate probele”.

 

Sorina Pintea, manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, este acuzată de către DNA de luare de mită în formă continuată.

 

„În perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina (…) ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro şi 120.000 de lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ce avea ca obiect ‘proiectarea şi executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară şi toracică şi spaţii adiacente’, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească (n.r. – Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare) cu societatea comercială. Concret, inculpata ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuţiile sale de serviciu ca manager şi ordonator de credite”, se arată în ordonanţa procurorilor.

 

Fostul ministru al Sănătății Sorina Pintea a fost reținută și ulterior arestată preventiv în acest dosar, iar vineri a fost eliberată din arest după ce Curtea de Apel București a decis plasarea acesteia sub control judiciar pentru 60 de zile.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed