Alin Caraman, de la Bon Mariage, despre Asociația Furnizorilor din Industria Nunților: „Am fost foarte activ în relația cu statul”

0

Alin Caraman, omul de afaceri al cărui nume se confundă cu brandul Bon Mariage a avut inițiativa de a înființa Asociația Furnizorilor din Industria Nunților” pentru a-i ajuta pe toți cei care lucrează în domeniul evenimentelor să treacă mail in prin criza generată de pandemie.

Pandemia te-a băgat în datorii?

Da. Am supraviețuit într-un mod extrem de dificil. Statul și-a făcut treaba, am fost foarte activ în relația cu statul, nu pot să blamez statul. A făcut o treabă extraordinară pentru puterea financiară pe care o are statul român. Aș fi vrut să am beneficiile din Germania, raportate la cifra mea de afaceri, dar aceea este o altă țară. Pentru cât a putut, statul român a făcut.
Am un regret pe care îl spun acum. În timpul pandemiei, toată priceperea noastră și toate resursele s-au dus spre a înființa Asociația Furnizorilor din Industria Nunților. Este o asociație foarte puternică, are 300 de membri, 300 de firme. Tot 300 de membri are și HORA – asociația cea mai puternică din HORECA. Cred că am avut o comunicare bună cu toate autoritățile statului. Am avut, evident, și sincope. Una dintre micile sincope a fost atunci când scriam către toți cei interesați – de la Președinte, Premier, la toate ministerele. Am scris inclusiv către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Am scris că împreună avem o problemă – problema nunților și că vrem să ne fie alături, să ne sprijinim, pentru că nunțile nu pot avea loc. Ne-a mirat mesajul Patriarhiei care spunea că nunțile se pot desfășura cu 8 persoane, conform legii, drept pentru care nu sesizau o problemă. Nu a fost răspunsul la care ne așteptam noi, cei care știm foarte bine situația „din teren”. 80% dintre cupluri în acel an au stat necăsătorite, pentru că nu au putut face nunta la care au visat dintotdeauna. Sunt evidențe, sunt statistici. Oamenii au amânat și au trăit… așa. Eu chiar sunt foarte credincios și țin la partea de credință, dar mi s-a părut că această problemă nu a fost tratată tocmai potrivit. Da, petrecerea este o continuare a jurămintelor din biserică. Biserica este extrem de importantă. Personal nu cred în anumite detalii ale Bisericii: de exemplu, se puteau face nunți în aer liber, acum sunt interzise. În Grecia, în Rusia, au loc nunți ortodoxe în aer liber.

Citiți interviul integral aici:

ALIN CARAMAN: „Experiența îți conferă posibilitatea de a te așeza într-un fotoliu, de a vedea alternativele și de a nu mai alerga pe fiecare culoar, de o sută de ori”