AcasăActualitateSocialAm ajuns în acest punct: Birou pentru părinții care lucrează de acasă

Am ajuns în acest punct: Birou pentru părinții care lucrează de acasă

Să te ocupi de copiii mici în timpul treburilor zilnice este o sarcină deosebit de dificilă din cauza faptului că majoritatea instituțiilor nu prea au multe de oferit părinților în materie de sprijin. Astfel, poate fi o provocare pentru adulți să acceseze, să zicem, computere cu copii mici în brațe – un lucru pe care personalul Bibliotecii Publice din Henrico County (Virginia, Statele Unite ale Americii) l-a observat și a decis să încerce să îl rezolve atunci când a proiectat o nouă clădire în 2019. “Am tot văzut această problemă cu părinții care folosesc calculatorul”, spune Patty Conway, coordonatorul relațiilor cu comunitatea pentru biblioteca din zona Richmond, Virginia. “Dacă aveau un copil mic, trebuiau să îl țină pe genunchi și se chinuiau cu adevărat să găsească un echilibru între nevoile de îngrijire a copilului și nevoile lor de a folosi calculatorul”.

Comunitatea locală a acestei biblioteci – un cartier suburban predominant de culoare cu un număr mare de gospodării multigeneraționale – folosea destul de des computerele. “Aveau cea mai mare rată de utilizare a computerelor dintre toate celelalte instituții din județ”, spune designerul de interior Shannon Wray de la Quinn Evans din Richmond. “Și, pe lângă acest fapt, au văzut familii din aceste gospodării multigeneraționale venind toate împreună la bibliotecă”. Lucrând îndeaproape cu personalul bibliotecii, echipa lui Wray a conceptualizat o soluție uimitor de simplă: un birou din lemn cu un spațiu de lucru atașat la un spațiu de joacă care poate fi închis cu zăvorâre pentru a-i ține pe copiii mici în apropiere, ocupați și în siguranță.

Aceste birouri prietenoase cu copiii ocupă acum etajul al doilea al filialei Fairfield Area a Bibliotecii Publice din Henrico County, fiind situate în apropierea secției pentru copii. Fiecare dintre ele este căptușită cu o pernă simplă de vinil, iar pereții interiori sunt decorați cu activități adecvate dezvoltării: o oglindă așezată la nivelul solului pentru sugari, jocuri interactive pentru mâinile ocupate ale copiilor mici și o varietate de găuri perfecte pentru a se juca. Pentru a fabrica scaunele, Wray a apelat la compania de mobilă TMC din Michigan, ale cărei piese le specificase pentru alte proiecte de bibliotecă.

Designul biroului nu este brevetat și oricine îl poate folosi pentru a proiecta și construi copii ale acestuia. TMC oferă două versiuni de vânzare în diverse configurații și finisaje.

SURSA: curbed.com

 

 

 

Ultimele Articole