Ambasada României la Cairo funcţionează normal

 „Cetăţenii români se pot deplasa la Ambasadă şi pot beneficia de servicii şi asistenţă consulară, iar programul de lucru al Ambasadei este cel normal (…) Localizarea ei este de aşa natură încât permite acest lucru, în comparaţie cu misiunile altor ţări care au luat decizii (de retragere a personalului – n.r.)” , a declarat joi Brânduşa Predescu, purtătorul de cuvânt al MAE.

 

De asemenea, MAE este pregătit să ia măsuri privind rechemarea personalului, însă numai dacă situaţia o va impune.

 

Totodată, oficialul MAE a subliniat că în Cairo se află doar câteva zeci de rezidenţi români, iar Ambasada nu a primit nicio solicitare de sprijinire a repatrierii din partea cetăţenilor români, adăugând şi că zborurile Tarom pe ruta Cairo-Bucureşti funcţionează cu program normal până la această oră.

 

„Ambasada României la Cairo este pregătită să reacţioneze în funcţie de situaţie pentru a acorda ajutor în caz că va fi solicitat”, a spus Predescu.

 

În ceea ce priveşte turiştii români aflaţi în alte zone din Egipt, oficialul MAE a arătat că nu sunt incidente înregistrate, numărul acestora fiind de asemenea redus deoarece nu este o perioadă de plin sezon turistic având în vedere temperaturile ridicate. Românii care vor totuşi să călătorească în Egipt în această perioadă sunt îndemnaţi să urmărească avertismentele MAE.

 

„Nu este o perioadă plină pentru trasee turistice, excursii, sejururi, datorită temperaturilor ridicate. În zona staţiunilor din sudul Egiptului unde este turismul foarte dezvoltat, securitatea a fost întotdeauna asigurată la un nivel deosebit şi până la acest moment nu s-au înregistrat incidente care să implice cetăţeni români”, a spus Brânduşa Predescu.

 

Pe de altă parte, MAE român face apel la părţile implicate în situaţia din Egipt „să dea dovadă de reţinere şi să evite escaladarea violenţelor”.

 

„Ne exprimăm speranţa că se va reveni cât mai curând la ordinea constituţională şi că procesul de tranziţie democratică va fi reluat. România condamnă orice formă de violenţă şi reiterează necesitatea respectării drepturilor fundamentale ale omului şi libertăţilor cetăţeneşti”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed