Ambasadorul SUA la București: A luat sfârşit vechea domnie a corupţiei şi criminalităţii organizate

0
3
Ambasadorul SUA la București: A luat sfârşit vechea domnie a corupţiei şi criminalităţii organizate

Concluzia sa a fost că ”a luat sfârşit vechea domnie a corupţiei, nepotismului şi criminalităţii organizate, care încerca să fure speranţa şi viitorul generaţiilor de români”, iar ”statul de drept a fost consolidat în România”, potrivit News.ro

 

 

SUA, în alertă înaintea învestirii lui Joe Biden. Străzi și clădiri baricadate

 

 

„Miercuri, împreună cu adjunctul meu, David Muniz şi cu Scott Kerin de la Departamentul de Justiţie am avut plăcerea şi onoarea profesională de a ne întâlni cu noul ministru al justiţiei, domnul Stelian Ion şi cu o parte din membrii de la conducerea echipei sale. A fost o întâlnire detaliată şi productivă, în care am discutat despre cooperarea extrem de solidă dintre măreţele noastre ţări, stadiul mai multor propuneri în curs de lucru şi despre noi iniţiative pe tema statului de drept. Sunt încrezător că Ministrul Ion va continua şi va construi plecând de la eforturile şi realizările incredibile ale fostului ministru al justiţiei Predoiu cu privire la aprofundarea aplicării principiului statului de drept. Ministrul Ion, în calitate de parlamentar, şi-a condus colegii în lupta împotriva forţelor corupţiei şi a militat pentru consolidarea statului de drept. În calitate de ministru al justiţiei, aşa cum îl cunosc, va folosi toate resursele de care dispune pentru a continua această luptă”, afirmă diplomatul într-o declaraţie făcută publică de Ambasada SUA.

 

Adrian Zuckerman aminteşte că România şi Statele Unite au o legătură incredibil de puternică şi specială.

 

”În timpul întrevederii noastre, am reiterat această legătură şi angajamentul nostru de colaborare pentru a ne asigura că infracţiuni precum crima organizată, corupţia endemică, traficul de persoane şi infracţiunile legate de drepturile de proprietate intelectuală nu vor fi tolerate în România”,  declară el.

 

Ambasadorul SUA la Bucureşti subliniază că standardele „toleranţă zero” la care au aderat în trecut Ministrul Predoiu şi Ministrul Vela continuă să fie aceleaşi standarde aplicate şi de Ministrul Bode şi Ministrul Ion.

 

”Îi aplaud pentru acest lucru. A luat sfârşit vechea domnie a corupţiei, nepotismului şi criminalităţii organizate, care încerca să fure speranţa şi viitorul generaţiilor de români. Statul de drept a fost consolidat în România şi în continuare viitorul său este unul strălucit”, este concluzia sa.

 

Zuckerman se declară impresionat, în urma mai multor întrevederi cu membri ai guvernului din noua coaliţie, de cooperarea dintre ministere şi continuitatea perfectă a iniţiativelor anterioare.