AcasăActualitateAmendă parcare Mamaia. Cât trebuie să scoți din buzunar dacă nu trimiți...

Amendă parcare Mamaia. Cât trebuie să scoți din buzunar dacă nu trimiți SMS

Vești proaste pentru cei care ajung la Mamaia. S-a impus o amendă drastică pentru parcare. Cât trebuie să scoți din buzunar dacă nu trimiți SMS?

Începând cu data de 18 iunie, șoferii care lasă maşinile în parcările publice din zona 0 a municipiului Constanţa şi în staţiunea Mamaia, marcate din panouri de informare, vor fi obligaţi să achite tariful de staţionare, scrie cugetliber.ro. 

Amendă parcare Mamaia. Cât trebuie să scoți din buzunar dacă nu trimiți SMS

În caz contrar, aceştia riscă amenzi de 500 până la 1.000 lei şi chiar să le fie ridicat autovehiculul, taxele pentru a-l recupera depăşind 600 de lei. Amintim faptul că înainte parcarea era gratuită.

Această zonă cuprinde parcările de pe strada Traian, de la Curtea de Apel şi de la Judecătorie şi Cercul Militar, parcarea de pe bulevardul Tomis, pe tronsonul de la Capitol la Lupoaică, parcările de la Poşta Mare şi de la Sala Sporturilor, parcarea de pe strada Ştefan cel Mare de la Zorile, de le Beta Caffe, de la CEC Bank, parcarea de pe bulevardul Ferdinand – zona Grand, parcarea de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” – aleea spre Teatrul „Oleg Danovski”, parcările din portul turistic Tomis, de la Poarta 1, de-a lungul străzii Termele Romane şi parcarea etajată de la Spitalul Judeţean Constanţa. De asemenea, staţiunea Mamaia este inclusă în zona 0, pe perioada sezonului estival, între 1 mai şi 15 septembrie.

Pe lângă amenzile usturătoare, șoferii care nu achită taxa de parcare riscă amenzi cuprinse între 500 şi 1.000 lei. De asemenea, dacă tichetul, abonamentul ori autorizaţia de parcare nu sunt puse la loc vizibil, amenda este între 200 şi 500 lei.

Tootdată, potrivit Regulamentului de organizare, dacă faptele sunt constatate şi sancţionate de Poliţia Locală, agentul constatator poate dispune şi măsura tehnico-administrativă a ridicării autovehiculului. De altfel, acest lucru este precizat pe panoul de informare. Mașinile ridicate pot fi recuperate doar de către utilizatorii de drept, în prezența unui polițist și după achitarea taxelor prevăzute prin HCLM 399/2018.

Este vorba despre tariful de ridicare mașini, în valoare de 450 de lei, tariful de transport mașini – 120 de lei, tariful de depozitare mașini, în valoare de 60 de lei pe zi.

Mașinile vor fi depozitate în parcul auto al SC Confort Urban, de pe strada Caraiman nr. 1. Programul de restituire este non-stop.

Ultimele Articole