Amenzi de 2,6 milioane de lei, date de ANSVSA în cadrul „Comandamentului Sezon Estival 2022″/ Peste 600 de kilograme de produse, confiscate – FOTO

„În perioada 27.06-31.07.2022 inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au verificat 1.084 de unităţi de vânzare cu amănuntul şi alimentaţie publică, fiind aplicate 233 de sancţiuni în valoare de 2.643.000 de lei. Au fost emise o ordonanţă de interzicere a activităţii şi patru ordonanţe de suspendare temporară a activităţii”, a informat, marţi, ANSVSA.

Totodată, a fost confiscată şi trimisă către neutralizare o cantitate de 605,26 kilograme de produse alimentare (produse din carne, peşte, produse din peşte, preparate culinare), care nu corespundeau din punctul de vedere al calităţii şi siguranţei alimentare.

FOTO: ANSVSA

Astfel, au fost constatate deficienţe legate de comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar, ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate, potrivit legislaţiei în vigoare, condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, folosirea ambalajelor, ustensilelor, recipientelor şi utilajelor în stare insalubră, comercializarea de produse alimentare cu termen de valabilitate depăşit.

De asemenea, echipele de inspectori din cadrul „Comandamentului Sezon Estival 2022”, la solicitarea instituţiilor partenere, au făcut controale la un festival de pe teritoriul judeţului Constanţa. Astfel, agenţii economici au fost consiliaţi, dar au fost aplicate şi 7 sancţiuni contravenţionale în valoare de 65.000 lei. 

ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call – Center-ului A.N.S.V.S.A.: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie. 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed