x


  • EUR
    4.7786
    USD
    4.2746
string(16) "instant-articles"

Ana Birchall a ORDONAT control, după ce Liviu Dragnea a fost ELIBERAT

Liviu Dragnea a fost eliberat, în cursul săptămânii, pentru o zi, din Penitenciarul Rahova! Numai că eliberarea sa nu ar fi legală. Ana Birchall, ministrul demis al Justiției, a cerut o anchetă la penitenciar, pentru a vedea cum i s-a permis fostului său șef să plece din pușcărie.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 02.11.2019, 17:25

”Control la Rahova dupa permisia acordată lui Liviu Dragnea. Ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall, mi-a confirmat că i-a cerut directorului ANP o informare de urgență cu privire la modul în care Dragnea a primit bonificatia. La rândul său, seful ANP a declanșat ancheta la penitenciarul Rahova. Problema este legata de faptul că fostul șef PSD este cercetat penal in alt dosar și nu ar fi trebuit să primească 24 de ore de libertate.”, anunță jurnalista Ionela Arcanu.

 

Se pare că o prevedere din Regulamentul de aplicare a legii privind executarea pedepselor arată că un deținut nu are voie să primească această recompensă dacă e cercetat sau urmărit penal într-un alt dosar. Dragnea este urmărit penal în dosarul TelDrum.

 

Liviu Dragnea este încarcerat în Penitenciarul Rahova, începând cu 27 mai, unde ispăşeşte o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman.