x


  • EUR
    4.8743
    USD
    4.0259
string(6) "social"

Anchetă la Jandarmerie în cazul protecției oferite lui Alexandru Cumpănașu în 2019

Corpul de control al ministrului de Interne face verificări la Jandarmerie pentru a elucida modul în care instituția a ajuns să îi ofere lui Alexandru Cumpănașu protecție și un autoturism de lux în 2019, au declarat pentru G4Media.ro surse din Jandarmerie.

Autor: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 07.01.2021, 15:04

Ancheta Corpului de control a fost declanșată de un raport din august 2020 al Curții de Conturi, care a stabilit un prejudiciu de 400.000 în bugetul Jandarmeriei ca urmare a creării dispozitivului de protejare a lui Cumpănașu. Mihai Fifor, ministrul PSD de Interne de la acel moment, a fost cel care a decis realizarea dispozitivului de protecție.

 

Ministrul Justiției anunță ce a decis în privința creșterii vârstei de pensionare a magistraților

 

Alexandru Cumpănașu, fost candidat la alegerile prezidențiale din 2019 în urma ultra-mediatizării crimelor de la Caracal, a fost singurul român care a beneficiat în acel an de protecție de la Jandarmerie, potrivit unui răspuns oficial al instituției.

 

Joe Biden, validat oficial ca președinte al SUA. Starea de urgență, prelungită cu 15 zile în Washington

 

G4Media.ro a scris, în septembrie 2019, că Alexandru Cumpănașu, candidatul la prezidențiale care pretindea că se luptă cu Sistemul corupt, a primit protecție oficială de la Ministerul de Interne după ce s-a plâns ministrului Mihai Fifor și în presă că ar fi fost amenințat. Un răspuns oficial al Ministerului Public pentru G4Media.ro a arătat însă că nu există niciun dosar privind aceste presupuse amenințări.

 

 

Cumpănașu a fost păzit de o gardă de corp din Brigada specială de intervenție a Jandarmeriei și s-a deplasat cu un automobil de lux Volkswagen Touareg pus la dispoziție de Ministerul de Interne.

 

În 30 august 2019, ministrul interimar de Interne de la acel moment, Mihai Fifor, susținea că protecția oferită lui Cumpănașu ar fi avut o bază legală.

 

articolul integral aici: