x


 • EUR
  4.6605
  USD
  3.9612
 • 14° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  18 km/h
  Umiditate

  31%
  Presiune

  34711 hPa
string(8) "justitie"

Andrei Marga, despre DNA: “NU ar trebui să existe!”

Afirmaţii surprinzătoare făcute de fostul ministru de Externe, Andrei Marga, prezent luni, la Oradea, cu ocazia lansării ultimei sale cărţi, "Justiţie şi valori". "DNA nu ar trebui să existe", spune fostul demnitar, care acuză parchetul anticorupţie de amestec în guvernarea ţării. Marga a vorbit şi despre starea învăţământului din România, pe care îl consideră nereformat.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 17.10.2017, 16:06 | Actualizat: 17.10.2017, 16:06

În timpul dezbaterilor ocazionate de lansarea cărții “Justiţie şi Valori”, fostul demnitar şi rector al Universităţii Babeș-Bolyayi a vorbit şi despre DNA, pe care o consideră un adevărat stat în stat, scrie digi24.ro.

 

“Lumea la noi crede că DNA-ul este normal. Nu! DNA-ul nu există decât în România și Bulgaria și DNA-ul nu trebuie să existe. Trebuie să existe o secție de combatere a corupției în procuratura generală, asta, cum să zic, nu se anihilează lupta anti-corupție.”

 

Andrei Marga a mai spus că e necesar un control asupra activităţii DNA şi că în sistem ar trebui admişi magistraţi cu mai multă experienţă. Aceste propuneri se regăsesc, de altfel, în pachetul de legi supus dezbaterii publice de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

 

“Înființarea DNA e o măsură luată de guvernarea Năstase ca să se accepte la Uniunea Europeană capitolul justiție, pe lângă alte măsuri. Dar să fim clari, e o măsură, nu e legată de o normă constituțională. Acum DNA-ul face regulile în țară, DNA-ul, să fim lucizi, cam guvernează țara“, apreciază fostul ministru de Externe.

 

Andrei Marga, care a ocupat şi fotoliul de ministru al Educaţiei, a vorbit şi despre prestaţia lui Liviu Pop în această poziţie.

 

“Ministerul actual nu e mai slab decât cele anterioare. Din păcate, toate sunt slabe. Nu apar la minister oameni cu capacitatea de a concepe învățământul sau Educația ca un întreg și, desigur, de a face o reformă. Este ora unei noi reforme în Educație.”

 

Andrei Marga a ocupat fotoliul de ministru de Externe în Guvernul Ponta, în 2012, însă a fost demis după ce în presă au apărut informaţii cu privire la o posibilă colaborare a sa cu Securitatea. Ulterior, CNSAS a stabilit că Marga nu a fost colaborator al poliţiei politice, însă a redactat câteva note informative sub numele de cod Horia.