Angajații care se vor autorecenza la recensământul din 2021 au dreptul la o zi liberă

Ordonanța de Urgență nr. 19 din 4 februarie 2020 privind organizarea şi desfăşurarea recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021 prevede ca persoanele salariate care se autorecenzează prin intermediul internetului au dreptul la o zi liberă, plătită, în scopul încurajării utilizării cu predilecţie a acestei metode, scrie Hotnews.ro

 

 

Kelemen Hunor, în vizită la Budapesta. S-a întâlnit cu premierul Viktor Orban

 

 

Dovada autorecenzării online se realizează prin prezentarea codului de confirmare a încheierii cu succes a autorecenzării, conform documentului oficial, potrivit sursei citate.

 

Va fi sau nu Rareș Bogdan ministru al Internelor? Răspunsul îl dă chiar el

 

Astfel, angajatorii persoanelor care fac dovada autorecenzării online au obligaţia de a le acorda acestora ziua liberă. Ziua liberă plătită se acordă în termen de maximum 12 luni de la data realizării cu succes a autorecenzării.

 

Codul de confirmare a încheierii cu succes a autorecenzării este generat automat de soluţia informatică funcţională pe site-ul recensământului pentru fiecare formular individual transmis cu succes către baza de recensământ RPL2021.

 

În perioada iulie-noiembrie 2021 se desfăşoară, etapizat, recenzarea populaţiei şi locuinţelor. Ziua liberă, plătită, se acordă persoanei salariate, indiferent dacă aceasta a realizat autorecenzarea online pentru sine şi pentru alţi membri ai gospodăriei, sau pentru alte persoane.

 

În perioada august-septembrie 2021 se realizează colectarea online a înregistrărilor individuale şi a celor referitoare la gospodării, locuinţe şi clădiri – autorecenzarea online.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed