AcasăMoney&PeopleAngela Gheorghiu, aniversată de Opera Regală din Londra. Va susține cinci spectacole,...

Angela Gheorghiu, aniversată de Opera Regală din Londra. Va susține cinci spectacole, toate sold-out

Angela Gheorghiu va fi aniversată de faimoasa Operă Regală din Londra. Se împlinesc 30 de ani de la debutul cunoscutei soprane lirice motiv pentru prestigioasa instituție unde artista a cunoscut afirmarea internațională o va sărbători cu mare fast.

Angela Gheorghiu este invitată să susțină nu mai puțin de cinci spectacole consecutive cu ”Tosca”, o producție create special pentru ea. Toate spectacole (8, 11, 15, 19 şi 22 februarie 2022) fiind sold-out la scurt timp de la punerea în vânzare a biletelor. În trei decenii cu opera londoneză, soprana (56 de ani) a susținut peste 150 de spectacole, multe realizate pentru ea.

Ce pensie uluitoare are Tudor Gheorghe. Se consideră unul dintre cei mai bogați români

Angela Gheorghiu, aniversată de Opera Regală din Londra la 30 de ani de la debutul acesteia

Prezență constantă în prestigioase săli de operă din lumea întreagă, amintim Royal Opera House din Londra, Metropolitan Opera din New York Scala din Milano, Viena Staatsoper sau Teatrul Bolșoi din Moscova, artista îl va avea alături la aniversare pe tenorul român Ștefan Pop. Angela Gheorghiu a debutat la Royal Opera House Covent Garden în 1992, cu două roluri – Mimì („La bohème”) şi Zerlina („Don Giovanni”). Succesul de la debut a transformat-o într-o prezenţă constantă pe această scenă, cu peste 150 de spectacole, performanţă atinsă de foarte puţini solişti de operă în istorie şi un record în rândul artiştilor lirici de top ai ultimelor trei decenii.

”Angela Gheorghiu: Live from Covent Garden” se găsește în marile magazinele de muzică din lume

Elevă a Miei Marbu, Angela Gheorghiu a participat la spectacolul care a marcat Jubileul de Diamant al Reginei Elisabeta a II-a, Prom at the Palace (iunie 2012).  Este singurul artist liric din generaţia sa căreia i-a fost acordată onoarea de a avea un concert exclusiv pe scena Royal Opera House – Angela Gheorghiu: Live from Covent Garden – concert difuzat de BBC şi înregistrat pe CD şi DVD. A cântat pentru Alteța Sa Prințul Charles în diferite ocazii. În 2003 a luat parte la concertul organizat cu ocazia decernării Premiilor Nobel.

Paul Georgescu ales ”Înotătorul anului în ape libere” din întreaga lume. Este primul român din istoria premiilor

 

Ultimele Articole