AcasăMoney&PeopleMarea actriță Anna Szeles împlinește astăzi 80 de ani! Cum arată acum...

Marea actriță Anna Szeles împlinește astăzi 80 de ani! Cum arată acum fosta soție a lui Florin Piersic la 32 de ani de când a emigrat /FOTO

Anna Szeles, considerată una dintre cele mai frumoase actrițe ale cinematografiei românești, împlinește astăzi 80 de ani.

Artista, fosta soție a lui Florin Piersic, căruia i-a dăruit un băiat, pe Daniel (42 de ani), s-a stabilit după divorț, în urmă cu mai mult de 35 de ani, la Budapesta. Cei doi au format între 1975 și 1985 un admirat cuplu.

Născută la Oradea, Anna Szeles și-a făcut debutul în capodopera ”Pădurea spânzuraților”, în regia lui Liviu Ciulei. „Masca de argint”, La vârsta dragostei”, „Balul de sâmbătă seara”, „Tinereţe fără bătrâneţe”, „De bunăvoie şi nesilit de nimeni” ori „Haina de piele” sunt câteva din peliculele în care a jucat, de asemenea, în zeci de piese de teatru. ”Pădurea spânzuraților” e filmul meu preferat. Maestrul Liviu Ciulei a regizat această capodoperă, iar eu am jucat rolul Ilonei. Aveam un accent specific ardelenesc, mai stâlceam unele cuvinte. Toate acestea au fost atuul meu”, spune actrița care și-a continuat cariera pe scenele teatrului maghiar.

Anna Szeles împlinește astăzi 80 de ani!

Marea actriță Anna Szeles împlinește astăzi 80 de ani! 10 ani a fost căsătorită cu Florin Piersic

Până să fie admisă la Academia de Teatru și Film din Târgu Mureș, Anna Szeles a lucrat un an ca ca muncitoare. La 24 de ani l-a cunoscut pe Florin Piersic și, după alți nouă ani se îndrăgostesc și căsătoresc. ”Ne-am întâlnit prima dată când filmam pentru „La vârsta dragostei”. Țin minte că Florin m-a invitat la un spectacol, iar regizorul Francisc Munteanu mi-a spus să nu mă duc, avertizându-mă că ma voi îndrăgosti de Piersic. După vreo noua ani s-a întâmplat… Am filmat împreună la „Elixirul tinereții” și ne-am și îndrăgostit. Apoi, ne-am căsătorit. El avea 38 de ani, divorțase de opt ani de fosta nevastă, Tatiana”, povestește Anna Szeles ce a format alături popularul actor român unul dintre cele mai simpatizate cupluri din lumea cinematografiei românești.

La vârsta de 80 de ani, Anna Szeles se bucură de o viață liniștită la Budapesta, și de bucuria de a fi bunică. ”În viaţă cele mai importante lucruri sunt sănătatea şi iubirea. Nu banii, nu succesul, nici să fii cunoscut”, spune marea actriță.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.