ANPC a verificat vedetele online(influencerii) de pe Instagram să vadă dacă își marchează publicitatea

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a verificat 10 influenceri români cu unele dintre „cele mai mari comunități de urmăritori pe Instagram” pentru a vedea dacă își marchează publicitatea pe rețeaua socială.

„Acțiunea de verificare a vizat zece influenceri români cu unele dintre cele mai mari comunități de urmăritori pe rețeua socială Instagram. Scopul acțiunii este de a contracara difuzarea prin intermediul rețelelor sociale a unor mesaje care nu prezintă în mod transparent natura lor promoțională”, susține ANPC într-un comunicat de presă.

Verificarea celor 10 influenceri vine în contextul în care „sunt figuri-cheie în mediul online”, care pot influența deciziile de cumpărare ale consumatorilor, „arătându-și sprijinul pentru anumite mărci și generând astfel un efect publicitar, fără a dezvălui, însă, în unele cazuri, scopul publicitar al comunicării în mod clar comunității lor”, mai spune ANPC.

Cele 10 „vedete din online” au primit scrisori de informare de la ANPC referitoare la conținuturi specifice difuzate prin postări pe Instagram, în care li se cere transparență și claritate „asupra oricărui conținut publicitar al postărilor publicate”.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri