Antonia Pup, fost elev eminent: ”Orban, tine-ți banii că eu nu am nevoie de ei”

„Încă de când am aflat că am luat 10 la Bacalaureat, foarte multă lume îmi adresa următoarele două întrebări: “ce vei face cu ăia 30 de milioane de la Guvern?”, “mergi la Untold pe gratis?”. Untold nu se mai ține, iar despre bani pot să vă spun următorul lucru: nu îi iau. Orban, tine-ți banii că eu nu am nevoie de ei”, a scris pe Facebook Antonia Pup, elevă de 10 la Bac și fost președinte al Consiliului Național al Elevilor.

 

Ea le amintește politicienilor că dacă vor să răsplătească performanțe, atunci mai bine ar oferi burse de excelență și să găsească soluții pentru sărăcia în care trăiesc aproape jumătate din copiii țării.

 

„Vreți performanță? Scoateți elevii acestei Românii din sărăcie și faceți centre de excelență, aduceți profesori buni în mediul rural, creșteți bursele de performanță nu doar atunci când folosiți asta drept un laitmotiv electoral. Bacul este un examen de certificare a competențelor, în niciun caz un concurs cu premii, iar orice acțiune privind promovarea acestuia drept un concurs nu face decât să perpetueze un model toxic în școala românească și să adâncească faliile dintre noi”, a avertizat Pup.

 

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed