Anunț important de la CFR Călători. Sunt probleme pe toate traseele

CFR a anunțat reducerea vitezei trenurilor pe anumite segmente de cale ferată, unde temperaturile la nivelul șinei depășesc 50 de grade Celsius. Această măsură este implementată pentru a asigura siguranța călătorilor și a personalului feroviar.

În perioada 19-21 iunie, din cauza temperaturilor ridicate prevăzute în județele aflate sub avertizările Cod galben și Cod portocaliu de caniculă, traficul feroviar se va desfășura în condiții speciale.

CFR anunță măsuri de siguranță pe fondul caniculei

Conform Companiei Naționale de Căi Ferate „CFR” SA, reducerea vitezei de circulație a trenurilor cu 20-30 km/h față de viteza normală este una dintre principalele măsuri luate pentru desfășurarea traficului în condiții de siguranță.

Această reducere este prevăzută de instrucțiile feroviare și se aplică în intervalele orare în care temperatura la nivelul șinei depășește 50 de grade Celsius. Măsurile sunt esențiale pentru menținerea siguranței pe segmentele de cale ferată afectate de temperaturile extreme.

Zonele și procedurile vizate de reducerea vitezei

Regiunile aflate sub avertizare de temperaturi extreme pentru următoarele trei zile includ nordul Crișanei, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, Moldova, jumătatea estică a Munteniei și Dobrogea sub incidența Codului galben, și Banat, Oltenia, jumătatea de vest a Munteniei, sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei sub incidența Codului portocaliu.

În aceste zone, CFR efectuează revizii suplimentare ale infrastructurii feroviare, măsurând și înregistrând evoluția temperaturilor la nivelul șinei.

În intervalele orare în care temperatura în aer depășește 37 de grade, personalul de întreținere a infrastructurii verifică direct calea ferată și ajustează viteza trenurilor pentru a asigura desfășurarea traficului feroviar în condiții depline de siguranță.

Această monitorizare și adaptare constantă sunt cruciale pentru prevenirea incidentelor și menținerea unui transport feroviar sigur pe timpul caniculei.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed