Apare o nouă MATERIE în școli! Sorin Cîmpeanu a spus despre ce este vorba

Cifre alarmante arată că a luat amploare fenomenul adolescentelor care fac copii. Potrivit statisticilor, în 2019, dintre cele 749 de mame cu vârsta sub 15 ani, 29 erau la a doua naştere, iar România se află pe un loc fruntaş în UE din acest punct de vedere. Cauza o reprezintă în primul rând lipsa educatiei.

În paralel, tot mai multe voci cer să fie introduse ore de educaţie sexuală în şcoli. În acest sens, a fost depusă o petiţie online care a strâns peste 25 de mii de semnături.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a fost întrebat, luni seara, despre proiectul privind educația sexuală în școli, blocat în Parlament.

„Este vorba de curriculum. Este vorba de planurile cadru de liceu. Știți foarte bine că au fost lansate în dezbatere planurile cadru pentru întregul învățământ liceal.

În urma consultării publice au rezultat mai bine de 1.000 de propuneri de modificare, lucru care ne-a condus la concluzia că este bine să analizăm în amănunt, în ansamblu, planurile cadru, adică lista de discipline și numărul de ore alocat fiecărei discipline, inclusiv disciplina despre care vorbiți și în urma acestei consultări să pornim cu dreptul într-un mod în care să avem acceptul întregii societăți, să avem planul cadru adaptat cerințelor societății, cerințelor angajatorilor și, bineînțeles, adecvate secolului 21”, a spus ministrul Educației la Digi24.

Întrebat apoi dacă el consideră că elevii au nevoie de educație sexuală în școală, Sorin Cîmpeanu a recunoscut că da este nevoie, însă planul cadru trebuie adaptat cerințelor societății.

„Cu siguranță este nevoie de educație sexuală”, a răspuns Cîmpeanu sursei citate.

Educația sexuală este luată în discuție și în prezent în școli, în cadrul disciplinei educație pentru sănătate, care este, însă, o disciplină opțională, urmată de un număr relativ redus de elevi.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed