Apare un nou ajutor de la stat pentru acești români. Cine poate să primească banii

0


Reforma fiscală propune reduceri de taxe pentru familiile cu doi sau mai mulți copii, având ca scop sprijinirea natalității.

Guvernul lucrează la o reformă fiscală destinată să încurajeze creșterea ratei natalității în țară, prin intermediul unui sistem de scutiri fiscale pentru familiile cu doi sau mai mulți copii. Această inițiativă este inclusă în planurile pentru anul următor.

Premierul Marcel Ciolacu a menționat recent că se ia în considerare introducerea unor deduceri de la impozitul pe venit de 10% pentru familiile cu mai mult de doi copii.

Această măsură ar putea fi implementată începând cu anul viitor, astfel încât familiile cu mai mulți copii să plătească mai puțin impozit către stat. Prin urmare, venitul net lunar al acestor familii ar putea fi mai mare, conform informațiilor de la Observator.

Apare un nou ajutor de la stat pentru acești români. Cine poate să primească banii

Această inițiativă este parte a reformei fiscale inclusă în Planul Național de Redresare și Reziliență, care vizează reducerea taxelor pe muncă în România.

Populația României a atins nivelul din 1966, înainte ca Ceaușescu să interzică avorturile, ajungând la puțin peste 19 milioane de locuitori.

Scăderea natalității va avea consecințe dramatice pentru societate, avertizează sociologii.

România ocupă locul patru la indicele fertilității, după Franța, Cehia și Islanda. Franța, de exemplu, oferă o serie de stimulente financiare, inclusiv o subvenție de naștere de 950 de euro.