x


  • EUR
    4.7228
    USD
    4.1899
string(8) "companii"

Apple plătește prețul lăcomiei. De ce se prăbușește compania de un trilion de dolari

Valoarea Apple a scăzut, joi, cu 73 de miliarde de dolari, după o cădere a acțiunilor pe bursă cu 9%, în condițiile în care compania a recunoscut că se așteaptă la vânzări mai mici decât estimările, iar analiștii avertizează că gigantul american plătește prețul lăcomiei, din cauza telefoanelor scumpe.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 06.01.2019, 9:49

Apple a pierdut, în ultimele două luni, 446 miliarde de dolari din valoarea, adică mai mult decât întreaga capitalizare a Facebook. Asta după ce, anul trecut, gigantul american era prima companie de pe Wall Street care atingea capitalizarea de un trilion de dolari.

 

Analiștii pun această prăbușire pe politica păguboasă a companiei de a menține prețurile telefoanelor foarte ridicate, în jur de 1.000 de dolari.

 

Într-o analiză dezastruoasă pentru Apple, banca de investiții Goldman Sachs susține că firma de tehnologie “a calculat greșit raportul dintre preț și caracteristici” pentru noul său iPhone 750 XR.

 

În condițiile în care cererea pentru telefoanele iPhone a scăzut, banca susține că Apple și-a pierdut abilitatea de a păstra sus prețurile pentru telefoanele sale.

 

mai multe, pe ProTV