Apple şi Google, „cele mai admirate companii” din lume

Revista Fortune şi compania de consultanţă Hay Group au încheiat un parteneriat pentru a realiza topul companiilor americane incluse în Fortune 1.000 şi în clasamentul internaţional Fortune Global 500.

Ierarhizarea companiilor s-a făcut de către un panel format din 4.170 de directori de companii şi specialişti ai mediului de business.

Apple a primit cel mai mare scor, ocupând primul loc în top pentru al treilea an la rând. Compania a vândut 250 de miliaone de iPoduri, 43 de milioane de iPhone-uri şi 32 de milioane de iPod Touches, iar lansarea iPad-ului a fost văzută drept pionerat care va schimba industria.

Pe locul al doilea s-a clasat gigantul Google, datorită poziţiei de lider de piaţă, dar şi graţie evoluţiei pozitive a YouTube.

Retailerul online Amazon, care anul trecut nu s-a aflat nici în primele 50 de companii din clasament, a reuşit să ocupe poziţia a cincea, ca urmare a popularităţii în creştere a dispozitivului Kindle.

Procter & Gamble, Toyota, Goldman Sachs, Wal-Mart şi Coca-Cola s-au regăsit în topul primelor zece cele mai apreciate companii la nivel global.

Compania UPS a fost recunoascută, conform aceluiaşi raport, ca fiind compania cu cele mai bune rezultate în zona de responsabilitate socială.

Pe de altă parte, compania Nike a fost percepută ca având linia de business cel mai bine amplasată, urmată de McDonald’s şi Intel, companii care au cel mai bun potenţial de extindere la nivel global.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed