Apple va primi în curând vizita doamnei cu balanţa

Următorul produs „magic“ şi „revoluţionar“ al companiei Apple? O echipă iLegalDefense, compusă din avocaţi specializaţi în legislaţia despre monopoluri. Potrivit ziarului „New York Post“, Departamentul de Justiţie şi Comisia Federală pentru Comerţ (FTC) se află în negocieri pentru a stabili care dintre ele va lansa o investigaţie antitrust la adresa companiei ce a ajuns acum a treia, ca mărime, din America. Decizia poate fi luată oricând, dar deocamdată totul este doar la nivel de zvon – nici guvernul, nici Apple nu confirmă sau infirmă nimic. şi chiar dacă este adevărat, o investigaţie nu va duce în mod obligatoriu la un proces în instanţă – e vorba doar de cercetări preliminarii pentru a vedea dacă au fost încălcate sau nu legile.

Re­putaţia firmei cu buzele cusute din Cupertino a suferit un salt de 180 de grade în ultimii câţiva ani, de la cea de parvenit inovator şi foarte şic la bătăuşul industriei. Ciorovăiala publică cu Adobe şi tacticile gen Gestapo împotriva celor care au găsit un iPhone din generaţia următoare sunt doar ultimele pete negre din palmaresul companiei. Dezvoltatori de aplicaţii, directori din industria muzicală, ingineri de la Google şi chiar un caricaturist premiat cu Pulitzer au avut ocazia să se plângă de mâna forte Apple.

Problema care este analizată acum de avocaţii guvernului este destul de tehnică şi ezoterică: are Apple dreptul de a le dicta dezvoltatorilor externi cum să‑şi scrie programele pentru App Store, magazinul online al companiei? Apple crede că da.

Citeşte mai departe în MONEY EXPRESS

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed