AcasăActualitate”Arcul de Triumf” a fost vandalizat în timpul meciului Dinamo-Sepsi. FOTO

”Arcul de Triumf” a fost vandalizat în timpul meciului Dinamo-Sepsi. FOTO

S-a aflat cum arată stadionul Arcul de Triumf, după meciul Dinamo – Sepsi 2-3, disputat în etapa a doua etapă a grupelor Cupei României. Au fost publicat mai multe imagini, după primul meci de fotbal intercluburi jucat pe arena de 7.500 de locuri, obișnuită cu meciurile de rugby.

Așa cum se observă din imaginile publicate de Prosport, mai multe scaune din tribunele stadionului au fost rupte la partida disputată de Dinamo, din postura de echipă gazdă, împotriva lui Sepsi.

Secretarul general FRR, semnal de alarmă după Dinamo – Sepsi 2-3: „Acest stadion nu e compatibil pentru meciuri intercluburi!”

Florin Matei a tras concluzia că stadionul Arcul de Triumf nu poate să găzduiască meciuri din fotbalul românesc, după evenimentele petrecute la partida Dinamo – Sepsi.

„Șiți cum văd lucrurile? Exact cum am discutat cu Federația Română de Fotbal când s-a inițiat proiectul construirii stadionului. La vremea respectivă, nu noi ne-am dus către fotbal, fotbalul a venit către noi. Ne-au cerut să aplice și cu acest stadion pentru organizarea Campionatului European de fotbal. Noi am acceptat, mai ales că evenimentul era de interes național.

La vremea respectivă, am agreat cu FRF ca pe acest stadion să se joace meciuri de fotbal, dar meciuri de fotbal ale echipelor naționale de juniori, tineret, de fete.

Acest stadion nu e compatibil pentru meciuri intercluburi! De ce? Fiindcă aici trebuit să existe niște garduri despărțitoare, niște geamuri de plexiglas, niște elemente de siguranță pe care terenul de rugby nu le are, fiindcă la rugby e alt public. Stadionul nu este compatibil pentru meciuri între echipe de club, dar nu e nicio problemă dacă se vor juca meciuri ale echipelor naționale de fotbal. Dacă vine echipa de fotbal feminin, nu-i nicio problemă”, a mai spus oficialul FRR.

Replica dinamoviștilor, după daunele produse pe Arcul de Triumf

Răspunsul celor de la Dinamo a sosit la scurt timp după anunțul lui Florin Matei. Administratorul special al clubului, Vlad Iacob, consideră că daunele produse de suporterii dinamoviști sunt „minore”. Iacob își dorește ca echipa sa să joace și alte partide pe Arcul de Triumf.

„Vom vedea azi ce pagube au fost la meci. Am văzut niște poze, dar cred că sunt doar câteva zeci de scaune rupte. Sunt daune minore, pe care le vom remedia în cel mai scurt timp.

Sperăm ca și în 2023 să jucăm pe această arenă. Din punct de vedere al prețului, e o arenă scumpă. Voi încerc să discut ca să vedem dacă vom reduce prețul, nu știu dacă se poate face ceva în acest sens. Dar cu o prezență bună, ca la meciul cu Sepsi, putem să ne amortizăm costurile”, a declarat Vlad Iacob, la Pro Arena.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.