Ariston : Eliminarea subvenţiilor la încălzire ar putea determina creşterea pieţei de centrale termice cu peste 30%

Piaţa locală de centrale termice murale de apartament ar putea ajunge în acest an la aproximativ 180.000 de unităţi vândute, în creştere cu circa 30% comparativ cu 2010. Anul trecut aceasta a înregistrat un volum total de 135.000 de centrale termice comercializate, 75% dintre acestea fiind achiziţionate pentru locuinţele debranşate de la sistemul centralizat de încălzire.  

“Eliminarea subvenţiilor la încălzire va avea un impact major în vânzările de centrale termice de pe piaţa locală. Românii vor opta pentru achiziţia şi instalarea unui sistem propriu de încăzire pentru a reduce cheltuielile, dar şi pentru a avea controlul costurilor şi mai mult confort”, a declarat Cătălin Drăguleanu, Directorul de Vânzări al Ariston Thermo România.

Discuţiile privind posibila eliminare a subvenţiilor la energia termică au avut un impact pozitiv asupra pieţei şi în 2010, determinând o creştere a acesteia cu 35%, de la 100.000 de unităţi, la 135.000 de unităţi.

“Anul trecut am putut observa o cerere crescută pentru centrale termice în special datorită anunţurilor contradictorii privind costurile încălzirii centralizate. Astfel, doar în lunile de toamnă, septembrie, octombrie şi noiembrie, aproximativ 50.000 de familii au optat pentru montarea unei centrale termice proprii”, a mai declarat oficialul companiei.

Potrivit acestuia, problemele CET-urilor şi datoriile mari ale acestora către furnizorii de gaze naturale au determinat în 2010 debranşarea masivă a locuinţelor de la sistemul centralizat de încălzire. Un exemplu relevant în acest sens sunt oraşele Târgu Mureş şi Braşov, unde aproximativ 18.500 şi respectiv 10.000 de locuinţe au renunţat la încălzirea centralizată.

Oficialul Ariston Thermo România susţine în acelaşi timp că, în condiţiile acutizării problemelor sistemului centralizat de încălzire şi a eliminării subvenţiilor acordate populaţiei, piaţa de centrale termice de apartament poate creşte cu mai mult de 30%, în acest moment figurând conectate la sistemul centralizat peste 1,5 milioane de apartamente la nivel naţional.

“Chiar şi în cazul în care se vor menţine subvenţiile la încălzire, piaţa locală de centrale termice va înregistra o creştere datorată impactului facturilor majorate la încălzire, impact, resimţit încă din această iarnă, dar şi ca urmare a  imposibilităţii autorităţilor locale de a susţine partea de subvenţie a gigacalorieie ce le revine“, a subliniat Cătălin Drăguleanu.

Potrivit declaraţiilor acestuia eliminare totală a subvenţiilor la încălzire în Capitală ar putea determina, de asemenea, o creştere explozivă a vânzărilor de centrale termice, în condiţiile în care tot mai mulţi bucureşteni vor renunţa la sistemul centralizat. În acest moment  peste 80% dintre locuinţele din Capitală sunt încă branşate la RADET.

În ceea ce priveşte business-ul Ariston Thermo România, Cătălin Drăguleanu estimează pentru 2011 o creştere cu 25% a cifrei de afaceri comparativ cu 2010, an în care aceasta a atins circa 30  milioane de euro.

În acest moment peste 65% din business-ul Ariston Thermo România este asigurat de centralele termice murale iar 25% de boilerele electrice, segmente pe care compania este lider de piaţă. Restul procentelor din business-ul Ariston revine aparatelor de aer condiţionat şi sistemelor solare, acestea din urmă cu un important potenţial de creştere datorită programului Casa Verde.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed