ARO-ul unui român face furori în New York /VIDEO. În weekend, a apărut într-un popular serial de televiziune american

0
104

ARO-ul unui român face furori în New York. A apărut și într-un popular film american. Eduard Palaghiță, american de origine română pasionat de automobilele copilăriei sale, mai are în garaj o Dacia 1300 autentică.

ARO 244, populara mașină de teren fabricată în România, astăzi o raritate și pe străzile din țara unde s-a fabricat, a atras atenția producătorilor popularului serial american The Blacklist  (VIDEO). Producție de televiziune ce a ajuns la sezonul al optulea, în care joacă popularii actori James Spader, Megan Boone și Diego Klattenhoff. Care s-au plimbat cu automobilul cel mai căutat înainte de ’89, în ultimul episod (20 din noua serie), ce a fost difuzat în weekend. Eduard este stabilit de 15 ani la New York iar visul său s-a împlinit. Și-a dorit în garaj mașinile copilăriei sale, în ciuda costurilor. Prima, o Dacia 1300 fabricată la Pitești, și, recent, a intrat în posesia unui Aro 244 veritabil, fabricat la Câmpulung Muscel.

Preotul Constantin Necula este fan al grupului Compact B. I-a binecuvântat chiar, înaintea unui concert

ARO-ul unui român face furori în New York. Este vedeta popularului serial ”Blacklist”

”De ce iubesc mașinile asta? Păi mama, bunica au avut Dacia, în toate vacanțele am călătorit cu Dacia ori ARO. E greu să întreții o mașină de colecție românească în Statele Unite. Deja în România se găsesc greu piese de schimb. Aici, în America, în afară de baterii ori cauciucuri, nu găsești nimic pentru Dacia ori ARO. Te costă o avere piese originale”, ne povestește Eduard despre bijuteriile sale pe patru roți pe care deseori se scoate la plimbare prin Manhattan.

La volanul lui ”Mimi”, Dacia sa 1300,  Eduard a străbătut Statele Unite de la un cap la celălalt (New York-Chicago, apoi Los Angeles, pe celebra Route 66). Performanță pentru care, dacă trăia, Nicolae Ceaușescu l-ar fi răsplătit cu cele mai mari distincții comuniste.

Statul vinde bolizi și motociclete de milioane de euro! Lamborghini Aventador ”adjudecat” cu un milion de lei