Atenție! Poliția Locală va putea amenda bicicliști, pietoni și oameni care merg cu trotineta electrică

Poliția Locală primește atribuții extinse și va putea impune sancțiuni pentru încălcările regulilor de circulație către pietoni, bicicliști și posesorii de trotinete electrice.

Camera Deputaților a aprobat un nou articol în legea poliției locale, extinzând competențele acesteia pentru a sancționa persoanele care încalcă normele de circulație. Această măsură include pietonii, bicicliștii, conducătorii de mopede, trotinete electrice și vehiculele cu tracțiune animală.

Această decizie are avantaje și dezavantaje evidente. Deși poate ajuta la reducerea atribuțiilor poliției rutiere, există și îngrijorări legate de extinderea puterii Poliției Locale în detrimentul poliției naționale subordonate MAI. Există temeri că suprapunerea atribuțiilor între aceste instituții ar putea crea probleme de aplicare a legii.

Trotinetele electrice reprezintă o problemă crescută, în special în traficul din Capitală, fiind asociate cu multe accidente rutiere. Noul proiect de lege adoptat de Camera Deputaților include măsuri pentru aceste vehicule, cum ar fi necesitatea de a avea o poliță RCA, purtarea obligatorie a unei căști de protecție și o vârstă minimă de 16 ani pentru a circula pe trotinetă. Până în prezent, Poliția Locală nu avea autoritatea de a impune amenzi pentru nereguli în trafic.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri