AcasăActualitateAUR spune adevărul despre proteste. Cine sunt ORGANIZATORII

AUR spune adevărul despre proteste. Cine sunt ORGANIZATORII

AUR neagă acuzațiile că ar fi organizat protestele din ultimele zile, însă membri partidului subliniază faptul că le susțin oricum.

Copreşedintele AUR, senatorul Claudiu Târziu, a declarat că partidul pe care îl reprezintă nu a organizat protestele din zilele precedente, însă le susţine şi participă la ele pentru a veghea la respectarea drepturilor cetăţenilor.

“Nu am organizat noi protestele, dar îi susţinem, nu suntem noi organizatorii, dar veghem ca drepturile lor să fie respectate şi ei să aibă dreptul la protest. Nu suntem noi organizatorii, dar suntem acolo pentru a ne asigura că lucrurile rămân paşnice prin prezenţa noastră ca demnitari acolo. Avem acest drept (…). Când USR-ul ieşea în stradă era bine, erau aplaudaţi, îmbrăţişaţi, adulaţi (…).

Astăzi, când noi ieşim în stradă, suntem înjuraţi, De ce, ce s-a schimbat? Nimic. Acum nu convine protestul, nu se suprapune pe nişte planuri care îi depăşesc chiar şi pe Cîţu şi pe Iohannis, care nu sunt de capul lor. Noi nu suntem de acord să fim puşi nici la stâlpul infamiei, nici să fim traşi la răspundere de tot felul de influenceri pe internet, nici să fim puşi în situaţia de a ne explica gestul. Pur şi simplu noi facem ce este în dreptul nostru să facem. Ăsta este statutul nostru pe care îl respectăm, de parlamentari”, a precizat Târziu, la o conferinţă de presă, relatează Agerpres.

Târziu a avut o replică şi pentru ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode: “Spunea domnul ministru Bode că nu e ‘sat fără câini’ şi că nu avem ce căuta noi acolo. (…) Adică ce vrei să spui, că parlamentarii AUR sunt nişte infractori, nişte golani care îţi iau ţie cu asalt ministerul? Sunt demnitari ai statului român şi au dreptul să-ţi ceară socoteală în virtutea statutului lor. Noi exercităm controlul parlamentar asupra Executivului”.

În context, copreşedintele AUR, deputatul George Simion, a anunţat că mai mulţi parlamentari din partid sunt la discuţii cu ministrul Bode “pentru a opri abuzurile Jandarmeriei care au început azi-noapte în mai multe localităţi”.

Ultimele Articole