Dobânda deschisă pentru Bitcoin futures a crescut cu 130%, în 2021. La aur, scădere cu 17%

Prețul în creștere al bitcoin-ului de la începutul anului a dus la un salt masiv al dobânzii totale deschise pentru toate contractele futures BTC. Datele calculate de Finbold indică o creștere de 133,74% între ianuarie și martie 2021. În prima săptămână din ianuarie 2021, dobânda deschisă a fost evaluată la 9,66 miliarde USD, în timp ce la 30 martie 2021, cifra a fost de 22,58 miliarde USD reflectând cursa continuă a activului în primele trei luni ale anului.

 

George Simion se revoltă: Această guvernare este un sat FĂRĂ CÂINI

 

 

Datele privind dobânzile deschise la termen pentru Bitcoin provin din unsprezece schimburi futures majore la nivel global, inclusiv Binance, Bybit, Okex, CME, Huobi, FTX, Deribit, Bitmex, Bitfinex, Phemex și Kraken.

În altă parte, dobânzile deschise la termen pentru aur au scăzut între aceeași perioadă cu 17,54%, de la 116,30 miliarde dolari la 95,90 miliarde dolari. Datele privind schimburile futures de aur sunt furnizate de cele nouă mari burse la termen de la nivel mondial, inclusiv Comex, Dubai, ICE, India, Istanbul, Moscova, SFE, Tocom, LME.

 

Raed Arafat anunță RĂZBOI total: Ne vedem în INSTANȚĂ

 

 

Sursa: Finbold

 

Dobânda deschisă pentru cele două active se referă la numărul total de contracte derivate restante, cum ar fi opțiuni sau contracte futures care nu au fost decontate. Acesta este utilizată ca indicator ce determină sentimentul pieței și puterea din spatele tendințelor prețurilor.

 

Creșterea dobânzii deschise la cursul bitcoin urmează raliul prețului activului, rezultând un nou maxim istoric de peste 61.000 dolari începând cu 14 martie. Creșterea valorii bitcoin a fost motivată de investitorii instituționali care participă tot mai mult la moneda digitală.

 

De exemplu, noul preț record a fost atins după ce producătorul de vehicule electrice Tesla a dezvăluit că a investit 1,5 miliarde de dolari în bitcoin. În plus, după ce platformele de plată online Visa și PayPal au anunțat suport pentru criptomonede, valoarea bitcoin a crescut în continuare. Se așteaptă ca mai multe instituții să investească în activ și să îl conducă spre adoptarea generală.

 

Creșterea dobânzii deschise ar putea indica, de asemenea, că instituțiile din finanțele tradiționale iau în considerare adăugarea mai multor expuneri pe bitcoin la portofoliile lor. 

Pe de altă parte, contractele futures cu au scăzut în primele trei luni ale anului 2021, corelându-se cu fluctuațiile prețurilor metalelor prețioase. Scăderea dobânzii deschise pentru aur sugerează că puterea de cumpărare se diminuează și, prin urmare, este de așteptat cel puțin o reducere corectivă.

 

De când a atins un maxim istoric de peste 2.000 de dolari în august 2020, aurul a cunoscut mai multe lichidări, în timp ce bitcoinul rămâne rezistent. Din ianuarie, valoarea aurului a scăzut cu aproape 9%. Cu toate acestea, valoarea ridicată a futures-urilor deschise a aurului este un indicator că unii investitori încă mai au încredere în metal și că speră ca acesta să atingă noi niveluri record.

 

Creșterea dobânzii totale deschise pentru toate contractele futures BTC oferă destule motive pentru susținătorii criptomonedelor să creadă că activul va înlocui în cele din urmă aurul ca depozit ideal de valoare.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed