Aura Urziceanu ar fi ajuns la azil, în Toronto. Artista aflată în istoria jazz-ului mondial locuiește de 55 de ani în Canada

Aura Urziceanu ar fi ajuns într-un azil, din Toronto. La 77 de ani, solista aflată în istoria jazz-ului mondial, este afectată de Alzheimer.

Artista ce a înregistrat colaborări cu giganții Quincy Jones, Duke Ellington, Thad Jones ori Ella Fitzgerald locuiește de mai bine de jumătate de secol în Canada. Ultima oară când a vizitat țara a fost în 2018 și, de cum a călcat pe pământ românesc, ceva a făcut-o să se răzgândească. Pianistul și compozitorul Ionel Tudor a fost cel care a convins-o să susțină totuși cele două spectacole anunțate în România.

În urmă cu mai bine de zece ani, solista și-a manifestat intenția de a renunța la cetățenia română, fapt anunțat pe blogul personal la vremea respectivă: ”Românii sunt răi la suflet, invidioși, urâți, demenți și de o lașitate josnică (…) Sunt foarte periculoși, că te aduc în stare să-i vânezi și să-i împusti! Tocmai de aceea renunț la cetățenia română!”, a tunat înfiertată Aura Urziceanu ce a rămas drept cea mai cunoscută artistă de origine română din istoria jazz-ului mondial.

Aura Urziceanu ar fi ajuns la azil, conform informațiilor din presa română din Canada

Aura Urziceanu a plecat din România comunistă la începutul anilor ’70 și s-a stabilit inițial în Statele Unite ale Americii, în patria jazz-ului, ulterior în Canada. Artista s-a căsătorit cu instrumentistul Ron Rully, vare l-a însoțit în sute de concerte pe legendarul Quincy Jones.  Revoluția din 1989 a prins-o în România, unde a venit pentru un a susține un spectacol. Căderea comunismului a convins-o să rămână timp de doi ani la București, unde a creat o școală pentru promovarea vocilor valoroase și a susținut spectacole de binefacere.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed