Aurul e tot mai preţios. (Cum) cumpără românii?

Comparând evoluția aurului cu cel mai important indice de acțiuni de pe piața americană – Standard and Poor’s 500 – constatăm că aurul a urcat în 2010 de trei ori mai mult. Indicele S&P a crescut anul trecut cu 9,5%, în timp ce prețul aurului s‑a apreciat cu 27%. Numai anul acesta prețul metalului prețios a crescut cu circa 10%. Raportându‑ne la situația din România, astfel de randamente sunt mai mult decât atractive, având în vedere că dobânda la depozitele în lei este acum de circa 7%, adică aproape la fel ca rata inflației. Și cum inflația amenință să evapore valoarea tuturor valutelor, regula de aur este una singură: „Investiți în aur!“. Cam aceasta pare să fie filosofia după care se ghidează mai nou majoritatea investitorilor avizați ai lumii, dar și unii dintre românii cu venituri peste medie. Avantajul cumpărării de aur financiar (denumirea sub care este cunoscut aurul fizic certificat – n.r.) este că acesta se apreciază și că este foarte lichid, putând fi vândut oricând. Cum se procedează?

Dacă în Statele Unite ale Americii a apărut deja bancomatul care eliberează lingouri de aur, în România a face rost de un lingou certificat este o adevărată provocare.

 

Care sunt opţiunile investitorilor în aur în România, cine vinde aur de investiţii şi cine se pregăteşte să intre în piaţă, cât s-a vândut până acum şi care e cea mai mare tranzacţie? Care sunt previziunile pentru preţul metalului preţios?

 

Află din ultimul număr al revistei MONEY EXPRESS, disponibil de astăzi, 12 aprilie, la punctele de difuzare a presei sau prin abonament, dacă trimiţi cuvântul MONEY prin SMS la 7488 (abonament pe 3 luni, 8 euro + TVA).

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed