x


  • EUR
    4.8738
    USD
    4.0025
string(6) "social"

Autorităţile din localitatea Gornet au atacat ordinul de carantinare. Se cer daune de 500 de mii de euro

Autorităţile comunei Gornet au atacat în instanţă ordinul de carantinare şi îi cer şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, o analiză urgentă a cazurilor din zona respectivă.

Autor: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 25.07.2020, 18:52

Avocatul Bogdan Dumitru, care reprezintă Primăria Gornet, îi solicită şefului DSU să declanşeze în regim de urgenţă evaluarea cazurilor de COVID-19 din comună pentru a se stabili cu exactitate dacă la momentul emiterii ordinului de carantinare exista procentul persoanelor infectate peste pragul stabilit de INSP.

 

În acest sens, sunt invocate „starea de spirit şi moralul scăzut al cetăţenilor comunei”.

 

De asemenea, autorităţile au introdus în instanţă o acţiune în anulare a ordinului prin care s-a instituit carantina în satul Gornet, acţiunea fiind trimisă Curţii de Apel Bucureşti.

 

Potrivit documentelor puse la dispoziţia presei de către avocat, autorităţile cer şi obligarea DSU la plata sumei de 500.000 de euro, echivalent în lei, către comuna Gornet cu titlul de daune morale/daune interese, în condiţiile în care peste 450 de persoane au rămas fără locuri de muncă pentru că nu au mai fost primite de către angajatori din alte localităţi, iar cetăţenii comunei nu sunt primiţi în magazine, farmacii şi alte locuri publice din comunele limitrofe, fiind total izolaţi şi chiar „apostrofaţi”.

 

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a votat, miercuri, instituirea carantinei zonale în satul Gornet (circa 3000 de locuitori), după ce în decurs de două săptămâni în comună au fost depistate 15 cazuri de COVID-19. Ulterior, şeful DSU a emis un ordin în acest sens.