x


  • EUR
    4.7558
    USD
    4.1758
string(16) "instant-articles"

Autostrada care se împiedică de un CABLU!

Când toate piedicile pe o autostradă au fost depăşite, tot mai apare una. Lucrările la autostrada urbană, care face legătura cu şoseaua de viteză Bucureşti-Ploieşti, s-au blocat acum într-un cablu, mai exact într-o linie de înaltă tensiune care trece prin zonă. Ministrul Transporturilor a făcut ieri o vizită surpriză pe şantier şi a cerut urgentarea lucrărilor. A obţinut promisiunea că cei 3,3 kilometri de şosea rapidă vor fi gata în august, la 6 ani de la debutul proiectului.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 16.04.2018, 5:47

După vizita ministrului, şefii de şantier au venit duminică la muncă să inspecteze şi ei stadiul lucrărilor de pe autostrada urbană. Se pare că Ministrul Transportului nu ar fi aflat prea multe detalii pe şantier.

 

Acum, principala problema sunt liniile care alimentează cu electricitate nordul Capitalei şi care trec prea aproape de şosea.

 

Dacă am parcurge pe jos această porţiune de autostradă ne-ar lua aproximativ 40 de minute. Este vorba de 3,3 kilometri pe care autorităţile se chinuie de aproape 6 ani de zile să îi construiască.

 

De multe ori, lucrările s-au împotmolit în birocraţie, spun constructorii.

 

Aristotelis Vournazos, managerul proiectului: „Pentru acest pod am primit autorizaţia de construire în august 2017 şi am mai avut ceva probleme cu expropierile. Am reuşit să rezolvăm aceste probleme abia în decembrie anul trecut.”

 

Ştefan Ioniţă, director general CNAIR: „Nu neg că intrarea în Bucureşti ar putea fi finalizată în luna iunie, dar este deja de notorietate că unul dintre asociaţi a intrat în insolvenţă, asociatul român.”

 

Până să vadă ultimul strat de asfalt, iluminat electric şi panouri fonoabsorbante, autostrada este folosită ca pistă pentru biciclete.