Avertizare de avalanșă, de 1 Decembrie, în zona montană din Argeș. „Turiștii să rămână în zona cabanelor”

Salvamont Argeș a emis o avertizare de avalanșă de Ziua Națională a României. Turiștii sunt sfătuiți să nu se aventureze pe trasee și să rămână în zona cabanelor unde sunt cazați.

Meteorologii ANM au transmis buletinul nivologic pentru Ziua Națională a României. Acesta indică un risc de gradul 3 din 5 în zona montană înaltă din Argeș, însemnând golurile alpine și altitudinile de peste 1800 de metri.

Stratul de zăpadă proaspăt nins depășește 60 de centimetri, iar în perioada minivacanței de 1 Decembrie vor fi fluctuații majore ale temperaturilor, trecând de la -18C până la +12, ceea ce înseamnă un gradient de 20 de grade.

Astfel, Salvamont Argeș a transmis o avertizare pentru turiștii aflați în zonă, în acea perioadă, să nu se aventureze pe trasee și să rămână în zona cabanelor în care sunt cazați. Toate traseele turistice din zona montană a Argeșului sunt și vor rămâne închise.

„În această perioadă considerăm că nici măcar abordarea în stil alpin nu este de recomandat, dat fiind riscul de dinamizare a stratului de zăpadă. Sfătuim turiștii să rămână în zona cabanelor și să nu încerce excursii în golurile alpine sau spre vârfuri, chiar dacă starea zăpezii în zonele joase arată încurajator. Zona înaltă poate prezenta porțiuni alternante de zăpadă viscolită cu plăci de vânt sau acumulări masive de peste 150 cm”, avertizează Salvamont Argeș

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed