Avocatul Poporului, acuzat că o favorizează pe Udrea

Elena Udrea a anunțat marți din pușcărie că a obţinut, cu ajutorul Avocatului Poporului, Renate Weber, o derogare pentru a-și vedea fetița fără geamul despărţitor.

„M-am luptat sa pot sa îmi tin copilul in brate după ce patru luni nu l-am văzut deloc. Legea stupidă obligă copii să își vadă mamele deținute din spatele unui “dispozitiv de protecție”. Cu ajutorul Avocatului Poporului, până la modificarea Legii, am obținut o derogare de la conducerea ANP, astfel ca acum mamele se întâlnesc cu copii lor fără geamul despărțitor”, a afirmat Udrea.

Reacție dură

„Avocatul Poporului a făcut facultativă legea de executare a pedepselor privative de libertate.

Parlamentul este transformat în apendicele Avocatului Poporului, iar legea de executare a pedepselor devine brelocul Elenei UDREA”, acuză Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) într-un comunicat de presă, amenințând cu plângerea penală.

Astfel, Federația ”atrage atenția Avocatului Poporului că, prin recomandările transmise Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), descalifică caracterul imperativ al legii de executare a pedepselor privative de libertate și transformă acest act normativ în brelocul Elenei UDREA. Într-o postare pe pagina de Facebook, Elena UDREA declară că: „Cu ajutorul Avocatului Poporului, până la modificarea Legii, am obținut o derogare de la conducerea ANP (…)”.

Avocatul Poporului face derogări de la legea de executare a pedepselor?! Este o premieră în istoria sistemului penitenciar din România!

Elena UDREA nu este decât unul din cei 23331 de deținuți din închisorile românești și nu ar trebui să aibă un tratament preferențial față de ceilalți 23330 de infractori dovediți de justiție. Legea de executare a pedepselor privative de libertate interzice orice formă de discriminare, însă Avocatul Poporului instigă polițiștii de penitenciare la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu.

Recomandările Avocatului Poporului, prin care se impune Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) să facă derogări de la legea de executare a pedepselor privative de libertate, reprezintă un atentat la statul de drept și un precedent periculos pentru securitatea penitenciarelor și pentru siguranța polițiștilor de penitenciare. Practic, Recomandările Avocatul Poporului golesc norma de executare a pedepselor de conținut și transformă în mod abuziv și ilegal această instituție fundamentală a statului în autoritate legiuitoare.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) condamnă aceste derapaje ale Avocatului Poporului și somează instituția că va sesiza Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la săvârșirea unor eventuale fapte prevăzute de legea penală, se mai arată în comunicatul citat.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed