Banca Mondială: „România, un exemplu pentru utilizarea instrumentelor de dezvoltare”

România a fost dată exemplu. „România este un exemplu pentru țările din regiunea Europei de Est în ceea ce ține de utilizarea instrumentelor pentru dezvoltare”, au susținut oficialii Băncii Mondiale, în discuțiile cu ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, cu ocazia reuniunilor de primăvară ale Fondului Monetar Internațional și Grupului Băncii Mondiale de la Washington.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a condus delegația României la reuniunile de primăvară ale Fondului Monetar Internațional și Grupului Băncii Mondiale, de la Washington, potrivit unei postări de pe pagina de Facebook a Ministerului Finanțelor.

„Agenda a cuprins în prima zi a vizitei, întâlniri de lucru cu doamna Antonella Bassani, Vicepreședinte pentru Europa și Asia Centrală, din cadrul Băncii Mondiale (alături de echipa sa tehnică) și domnul Eugene Ruggenaath, Director Executiv Constituenta Olandeză a Băncii Mondiale”, se arată în postarea citată.

Potrivit Ministerului Finanțelor, Banca Mondială a oferit asigurări că vor accelera procesul de contractare pentru împrumuturi de aproximativ 1 miliard de euro.

Împrumuturile care vor avea o sumă totală de aproximativ 1 miliard de euro se vor acorda României pentru:

  • politici de dezvoltare care vizează creștere verde și incluzivă (Development Policy Financing/Loan – DPF/DPL);
  • managementul riscurilor în caz de catastrofe (Catastrophic Deferred Drawdown Option- CAT-DDO).
    „Dată fiind importanța împrumuturilor pentru politica de dezvoltare în promovarea măsurilor de reformă, suntem recunoscători pentru sprijinul remarcabil în implementarea și finalizarea cu succes a celor două operațiuni pentru creștere verde și favorabilă incluziunii în 2022 și 2023”, a transmis ministrul Marcel Boloș.

Ministrul român de finanțe a transmis oficialilor Băncii Mondiale că se bazează în continuare pe sprijinul International Finance Corporation pentru investițiile private în România, prin identificarea de noi oportunități de finanțare, pentru a contribui la reducerea decalajelor de infrastructură din România la nivelul transporturilor, energiei regenerabile, deșeurilor și tratării apei. În acest sens, a invitat echipele tehnice ale Băncii Mondiale în România să colaboreze că echipa MF.

„Ne menținem angajamentul să promovăm stabilitatea macroeconomică și suntem ferm angajați într-un amplu proces de reforme, care au ca rezultat creșterea economiei românești și susținerea unui nou cadru de dezvoltare durabilă, justă și incluzivă”, a conchis Marcel Boloș.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed